Jules Koundé odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom Ligy majstrov proti Šachťaru Doneck v Hamburgu. Stopér okrem iného povedal, že pocit mužstva po posledných zápasoch je pozitívny.

[Marta Ramon, RAC1] Ako sa cíti šatňa po prehratom El Clásicu a poslednom víťazstve? Čo chce mužstvo ukázať zajtra?

"V šatni je to dobré. Sme si vedomí, že sú veci, ktoré treba zlepšiť; že sme mali v posledných zápasoch zmiešané pocity. Sme šťastní, pretože sme vyhrali posledný zápas, ale áno, vieme, že sa musíme zlepšiť. Tím chce zajtra vyhrať, pretože je to super dôležitý zápas. Vždy chceme ukázať našu najlepšiu verziu."

[Beteve] Ako sa cítite po zápase s Realom Sociedad? Sú v tíme väčšie pochybnosti, pretože tím dovolil súperovi veľa, alebo rastie sebavedomie, pretože ste predsa len vyhrali a udržali si čisté konto.

"Pochybnosti - nie. Každý to videl. Odohrali sme zápas, v ktorom sme sa nemohli cítiť pohodlne, ale pochybnosti nie sú. Myslím si, že máme veľmi pozitívny prístup. Musíme pokračovať v práci tak ako doteraz. Je pravda, že počas sezóny sú zápasy, keď nehráte dobre a súper hrá veľmi dobre, ale aj tak potrebujete získať tri body. Ukázali sme, že tím vie trpieť a reagovať v ťažkých chvíľach."

[Helena Condis, Cadena COPE] Laporta povedal malému fanúšikovi Realu Sociedad, že Barça nehrala dobre, ale mala šťastie šampiónov... súhlasíš s tým?

"Áno, v tom zmysle, že, ako som povedal, počas sezóny sú zápasy, keď nehráte dobre, necítite sa dobre, a napriek tomu sa vám podarí vyhrať. To sa stalo už v minulej sezóne a možno sa to stane aj v tejto. Myslím si, že je dôležité všímať si, čo môžeme zlepšiť. Musíte ďalej pracovať a spoločne trpieť, ako sme to robili v minulej sezóne alebo v poslednom zápase."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako vnímaš túto konkurenciu v obrane, najmä po príchode hráča ako Iñigo? Bola to pre teba motivácia, aby si urýchlil svoj návrat do hry? Obával si sa, že ak by si meškal, vzdal by si sa svojho miesta v jedenástke?

"Som veľmi rád, že máme Iñiga a takúto konkurenciu v obrane. Myslím si, že najdôležitejšie je, aby sa mužstvo posilnilo. Čo sa týka druhej časti otázky: nie, nie. Jednoducho sa niekedy robia nominácie, keď sa hráč zraní, a ja som sa cítil veľmi dobre. Pracoval som veľmi tvrdo, aby som sa vrátil čo najskôr. Vrátil som sa, keď som sa cítil dobre. Nemá to nič spoločné s vysokou úrovňou, ktorú predvádzajú moji spoluhráči."

[Ferran Correas, Sport] Niekedy máte problém s vyvážaním lopty, keď súperi tlačia vysoko. Ako to môžete zlepšiť?

"Myslím si, že je to otázka tímu. V poslednom zápase nám Real veľmi sťažil život pri vyvážaní lopty. Takisto sme často strácali loptu po vhadzovaniach. Myslím si, že je to otázka komunikácie, neustáleho pohybu a intenzity. To sú veci, ktoré musíme zlepšiť a zajtra to určite urobíme."

[Bernat Sole, Catalunya Radio] Spýtam sa ťa v katalánčine, pretože viem, že sa ju učíš... (Koundé: Áno.) A rozumieš mi... (Koundé: Áno... trochu) V minulej sezóne si často hrával na pravej strane obrany a v tejto sezóne si nepamätám, že by si hral na tomto poste. Hlavne preto, že tam prišiel Cancelo a hrá tam aj Araujo. Si s touto situáciou spokojný? Hovoril si o tom s trénerom?

"Odpoviem v španielčine, ale otázke som rozumel! Áno, som spokojný, pretože hrám na svojom poste. V minulej sezóne som hrával veľa na pravej strane obrany a trénerovi som vždy k dispozícii. Je pravda, že sme sa na konci minulej sezóny rozprávali, pretože som chcel hrať tam, kde sa cítim pohodlnejšie a kde cítim, že môžem dať tímu viac. Tréner vie, že som k dispozícii. Nikdy neodmietnem hrať na pravej strane obrany."

[Otázka novinára z Ukrajiny] Po analýze predchádzajúceho zápasu so Šachťarom... Ktorý hráč Šachťaru je najnebezpečnejší?

"Myslím si, že viac ako individuálneho hráča treba oceniť tím. Je to mužstvo, ktoré dobre rozohráva loptu, ak ich netlačíte. Myslím si, že v prvom polčase sme si s nimi poradili veľmi dobre, v druhom možno trochu horšie, pretože nám robili problémy a dali gól. Záver tohto zápasu nebol taký, aký sme chceli. Necítili sme sa pohodlne. Zajtra sa pokúsime odohrať kompletný zápas."

[Carlos Monfort, Jijantes] Ako vidíš Pedriho formu? Je už stopercentne pripravený? Keby si bol Xavi, stále by si ho radšej šetril z hľadiska minút?

"Vidím, že je spokojný. Vždy je ťažké byť zranený a nerobiť to, čo máte najradšej. Po dlhom zranení, ako každý hráč, potrebuje získať späť dobrý pocit, ale ak je k dispozícii a ak už hral, znamená to, že je pripravený na 100%."

[Otázka novinára z Ukrajiny] Cítiš niečo špeciálne, keď hráš proti tímu, ktorý má vo svojej krajine vojnu?

"Áno, vieme, že je to veľmi ťažká situácia. Videli sme tlačovú konferenciu trénera, ktorý povedal, že je veľmi ťažké zorganizovať takú dlhú cestu v takýchto podmienkach, keď je polovica tímu z Ukrajiny. Sme tu, aby sme súťažili, samozrejme, s vedomím toho, čo sa deje. Ideme robiť to, kvôli čomu sme tu, teda hrať futbal."

[Laia Cervelló, The Athletic] Počas zápasu proti Realu Sociedad bolo na niektorých hráčoch vidieť únavu, ale Xavi na tlačovej konferencii povedal, že to nebola únava, ale "odpojenie" od hry. A podľa teba?

"Pff... (smiech) Neviem... Podľa mňa je to skôr "odpojenie". Myslím si, že nám počas zápasu chýba koncentrácia. Príliš sa otvárame a inkasujeme viac gólov ako v minulej sezóne. Je to niečo, na čom pracujeme. Tím získal nových hráčov a stále sme mladé mužstvo, ktoré má čo zlepšovať. Musíme tieto detaily napraviť."

zdroj: YT: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.