Kataláncom dnes na postup zo skupiny stačilo vybojovať bod v zápase proti Šachťaru Doneck. Blaugranas sa však nezmohli ani na to a prehrali 1:0. Výkon tímu bol fádny, miestami katastrofálny a známky lepšie byť veru ani nemôžu.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,2

Dobre rozohrával loptu a predviedol niekoľko slušných zákrokov. Nie je toho veľa, o čom by sa dalo písať.

Cancelo - 6,8

João Cancelo dnes po víkende podal oveľa lepší výkon. Zapojil sa do hry v strede poľa a skvele rozohrával loptu. Začínal útoky a výborne bránil, najmä v situáciách 1v1.

Araujo - 6,6

Prvých 40 minút bol monštrom, samostatne riešil útoky a odstraňoval nebezpečenstvo. Pri góle Šachtaru bol však mierne mimo pozíciu a krátko na to dostal hlúpu žltú kartu.

Christensen - 6,4

Zaradenie Christensena do základnej zostavy určite zlepšilo rozohrávku Barcelony zo zadných radov. Pri góle však odviedol príšernú prácu pri pokrývaní Sikana, čo je neodpustiteľné.

Alonso - 5,6

Zaradenie Alonsa do jedenástky opäť neprinieslo Barcelone nič smerom dopredu. Počas gólu bol z nejakého dôvodu vo vnútri vlastného pokutového územia, takže Torres zostal 1v1 s Gocholeishvllim, ktorý cez neho výborne odcentroval.

Gündoğan - 7,3

Gündoğan bol dnes o krok a pol pred všetkými na ihrisku a pri manipulácii s loptou sa pohyboval ako prvotriedny Xavi. Bol nedotknuteľný v držaní lopty a robil absolútne všetko pre to, aby našiel kreatívne riešenia cez tesnú obranu Šachťaru.

Romeu - 6,4

Romeu bol dnes jedným z lepších hráčov Barcelony, predovšetkým vďaka tomu, že na neho nebola vyvíjaná vysoká aktivita. Darilo sa mu posúvať loptu zo stredu poľa a dokonca vytvoril niekoľko šancí, ktoré však Torres a Lewandowski zahodili.

Gavi - 6,3

Jeden zo slabších výkonov Gaviho, ktorý toho proti výbornému strednému bloku Šachťaru nedokázal veľa vytvoriť.

Raphinha - 5,3

Prvý štart v základe po veľmi dlhom čase pre Raphinhu a neurobil nič pre to, aby si upevnil svoje miesto. Bol fádny na lopte, nedokázal prekonať hráča, ktorý ho kryl, pokúšal sa o bezvýsledné spätné prihrávky a nevedel poriadne odcentrovať.

Lewandowski - 5,7

Na rozdiel od zápasu s Realom Sociedad dnes Lewandowski dostal o niečo lepší servis, ale nič z neho nevytvoril. Ani raz nevystrelil na bránku a sám spomalil viaceré útoky Barcelony svojím oneskoreným rozhodovaním.

Ferran Torres - 5,8

Torres bol dnes najlepším z útočníkov, ale sám v žiadnom prípade nepodal slušný výkon. Niekoľkými pokusmi nedokázal trafiť bránu a takmer vôbec nič nevytvoril.

Náhradníci

59' Pedri - 6

Do hry vniesol potrebné tempo a dostatočne dobre prelamoval línie. Ani on však nedokázal nájsť odpovede, ktoré Barcelona hľadala.

59' Felix - 5,6

Mal pravdepodobne najväčšiu šancu zápasu, ale nedokázal ju dostatočne využiť. Sem-tam niečo úplne pokazil a nepridal nič viac, než čo už ponúkal Ferran.

59' Yamal - 6,3

Na pravom krídle si počínal oveľa lepšie ako Raphinha, dokázal sa dostať cez hráčov súpera a vytvoril niekoľko šancí. Mal však príliš málo času na to, aby mal výraznejší vplyv.

59' Balde - 6,4

Dostal sa na ihrisko, aby zvýšil ofenzívnu silu, ale v druhom polčase mal leví podiel na defenzívnej práci tímu, keď viackrát zachytil útoky Šachťaru.

81' Fermín - 6,4

Bez komentára.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-11-07 21:33:50
Hodnotenie - ferran bol dnes našim najlepším útočníkom, 5.8🤷 absolútny hnus v podaní nášho tímu...
2023-11-07 21:36:56
Araujo dnes absolutna topka. Jediny si zasluzi vyssie hodnotenie. Ale inak z nasej strany grc.