Barcelona pod Xavim začína nudiť aj tých najvernejších culés a dnešok bol toho veľmi dobrým príkladom. Katalánci prehrali so Šachťarom na výjazde 1:0 po bezduchom výkone. Čo nám stretnutie ukázalo?

To najlepšie: Kľúčoví hráči sa vrátili a Liga majstrov nekončí

Pre Barcelonu to nebol dobrý zápas, ale ak už hľadáme pozitíva, nenesie to so sebou žiadne vážne dôsledky. Xaviho zverenci majú stále priamu cestu do osemfinále Ligy majstrov vo vlastných rukách a do hry sa postupne vracajú kľúčoví hráči. Pedri dnes dostal ďalšie minúty, Raphinha sa predstavil od začiatku, zatiaľ čo Balde, Felix a Koundé mohli odpočívať. Do hry by sa mal čoskoro vrátiť aj Frenkie de Jong a Barcelona získa viac chuti do hry v strede poľa. Stojí za to byť pozitívny.

Najhoršie zo všetkého: Toto nebol futbal

Dnešný zápas v podaní Barcelony bol skutočnou katastrofou. Nedostatok nápadov na presadenie sa cez obranu Šachtaru a chyby v defenzíve museli viesť k prehre. Okrem Ter Stegena je ťažké vyzdvihnúť niektorého z hráčov. V závere chýbala agresivita, bojovnosť, zbesilé útoky. Vlastne tam nebolo nič, čo by sme si po tomto zápase chceli zapamätať. Kým v Lige majstrov bol určitý priestor na chyby a situácia je stále komfortná, v lige už na takéto zápasy nie je priestor. Xavi má málo času na to, aby zlepšil hru tímu a opäť predviedol futbal, kvôli ktorému sa oplatí prísť na štadión. V opačnom prípade stratí nielen šancu na titul, ale aj prácu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-11-07 22:01:54
Nerad to říkám, ale nejhorší co se nám za poslední zápasy mohl stát je uzdravení Lewy. To je fakt totální katastrofa z jeho strany, ale jako fakt. Jako tenhle zápas byl celkově katastostrofa, ale ten jeho vykon byl naprosto bijící do očí. To je regulerně horší stav než když jsem viděl trápícího se Luise, který když už, tak aspon makal a bojoval. Tenhle Lewa jen stojí. Jasný má věk, ale tohle je šílenost. My ve předu potřebujeme dravost, pohyb, napadání. Tohle přece nejde.
2023-11-07 22:02:04
Áno, katastrófa je to správne slovo. Ale katastrófou bol aj zápas v Sociedad s. Sebastián, vtedy šťastie nám nezaslúžene prihrali víťazstvo. To sadne aj na volá, ale už sa unavili. Katastrófou bol aj 2. polčas El Classica. Nevystreliť na bránu, to je špecialita Barci po odchode Lea. Čo ich vlastne učí Xavi? Pozrí sa Xavi na angl. ligu, strieľa sa tam z 20 m a my prihrávame v 16-ke. A vyberáme aj také typy hráčov.