Robert Lewandowski sa v zápase proti Šachťaru nepresadil a momentálne zaznamenáva najdlhšiu sériu bez gólu za posledných takmer 13 rokov. Poliak po včerajšom zápase odpovedal na otázky používateľa Twitteru "BuckarooBanzai".

"Šachtar dnes hral veľmi dôsledne, strelil gól, v prvom polčase mal jednu situáciu... Chýba nám nielen posledná prihrávka, ale aj dostávanie sa do týchto situácií, takže máme na čom pracovať. Dúfam, že od nedele a ďalšieho zápasu zlepšíme našu hru a to, ako by sme mali hrať v ofenzíve. Je to pre nás ťažké obdobie, ale dúfam, že sa z neho rýchlo dostaneme."

"Vedeli sme, že Šachťar hrá dobre s loptou, nebojí sa vyviezť loptu, rozohrať ju, takže sme si uvedomovali, že ak nedáme gól, tento zápas nebude vôbec jednoduchý. V tomto ohľade to bolo ťažké, ale dúfam, že sa rýchlo vrátime na správnu cestu."

Aj samotný Lewandowski sa musí dať do poriadku, pretože jeho dispozícia zaostáva za očakávaniami. Poliak už 6 zápasov nestrelil gól, čo je jeho najhoršia séria od decembra 2010 do februára 2011, keď reprezentoval Borussiu Dortmund. Včera bol Lewy vypojený z hry a možno nedostával veľa dobrých prihrávok od svojich spoluhráčov, ale tiež treba povedať, že sám tímu príliš nepomohol. Navyše v prvom polčase, keď sa mu po chybe súpera naskytla príležitosť, príliš dlho spracovával loptu a v dôsledku toho o ňu prišiel. Útočník zaznamenal 11 presných prihrávok a 9 strát a vyhral len 5 z 13 súbojov.

zdroj: twitter
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-11-08 11:46:58
Napíšem si úprimne, Lewa skončil pred MS, dovtedy jedna báseň v našom drese...na MS nulový a po nich za Barcelonu neodvádza absolútne nič zo svojho dávneho repertoáru obávaného útočníka a strelca....
2023-11-08 12:06:41
Ľudia, ale niečo pozitívne na tom všetkom predsa len je....
Horšie už hrať nemôžme 🤣