Po včerajšej prehre so Šachtarom, ktorá bola vyvrcholením série zlých výkonov Barcelony, chcel Xavi Hernández rýchlo reagovať. Ako zistil Javi Miguel z madridského denníka AS, tréner sa rozhodol chytiť býka za rohy a zvolal celú šatňu na očistnú schôdzu, na ktorej chcel od svojich hráčov okamžitú reakciu. Šoková terapia v plnej paráde.

Javi Miguel z AS píše, že Xavi Hernández si uvedomil, že po takejto očividnej kríze musí ako prvý vystúpiť. Kríza tímu na Anoeta sa potvrdila v utorok v Hamburgu, v jednom z najhorších zápasov Xaviho éry. Tréner Blaugranas sa preto rozhodol zvolať mimoriadnu schôdzu celého mužstva a takmer na hodinu sa zamkol v šatni, aby si všetci do očí povedali veľa vecí a hľadali riešenia, ako zlú situáciu zvrátiť.

Ako Miguel zistil, bolo to veľmi pozitívne stretnutie, na ktorom sa vyjadrili viacerí hráči a vyjadrili svoj názor. Mimoriadne aktívni boli kapitáni Ter Stegen a Ronald Araújo. Aktívne sa zapojili aj veteráni ako Robert Lewandowski a İlkay Gündoğan. To neznamená, že mladší hráči boli stranou, ale skôr to, že skúsenejší hráči vystupovali ako hovorcovia skupiny.

Po Xaviho dlhom prejave, v ktorom hovoril o hrdosti a odhodlaní, chcel poznať názor svojich hráčov a požiadal ich, aby sa otvorene vyjadrili. To bol najintenzívnejší moment pre konštruktívny a empatický dialóg medzi všetkými stranami.

Štáb aj hráči dospeli k záveru, že musia čo najskôr ukončiť toto "krvácanie" v hre, že nič nie je stratené, ale že nemôžu zopakovať obraz, ktorý mužstvo predviedlo v posledných dvoch zápasoch. Dospeli k záveru, že situácia je zvrátiteľná a že v zápase proti Deportivu Alavés majú skvelú príležitosť ukázať svojim fanúšikom, že mužstvo sa zotavilo.

Treba pripomenúť, že podobné stretnutie sa uskutočnilo aj v minulej sezóne po vypadnutí z Ligy majstrov a prehre v El Clásicu na Bernabéu. Tréner vtedy vykázal štáb von a umožnil hráčom otvorene hovoriť o tom, čo ich trápi. V dokumentárnom seriáli "FC Barcelona, nová éra" Xavi a hráči priznávajú, že to bol zlomový bod pre celú sezónu. Potom bolo možné posilniť väzby medzi hráčmi a tiež medzi štábom a trénerom, čo bolo rozhodujúce pre víťazstvo v španielskom šampionáte.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-11-08 18:08:39
Včera to bolo hrozne....
Dnes je nový deň. Stačilo kritiky. Dáme sa do kopy a bojujeme ďalej a aj fandíme ďalej.
Ako sa hovorí je ľahké fajndit keď sa darí.... všetci sme Barcelona ✊️
2023-11-08 18:50:33
Super, takze vsetci vyjadrili nazor a pocity... My ale potrebujeme ciny, nie slova. Konkretne dobru kondicku, efektivne taktiky, dobre nacasovane striedania, atd.