Potvrdili sa správy spred týždňa, že Frenkie de Jong sa bude môcť vrátiť do hry až po novembrovej reprezentačnej prestávke. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo bola totiž Holanďanova účasť na stretnutí s Alavésom definitívne vylúčená.

Barcelona dúfala, že Frenkie De Jong bude môcť nastúpiť v El Clásicu alebo aspoň v súboji s Realom Sociedad, ale nestalo sa tak a 26-ročný hráč nemohol hrať ani v konfrontácii so Šachťarom. Xavi dúfal, že sa stredopoliar vráti aspoň na duel s Alavésom, keďže Gavi je suspendovaný pre karty a İlkay Gündoğan má v posledných týždňoch veľkú kumuláciu zápasov. Naposledy nemecký reprezentant neodohral celých 90 minút 16. septembra proti Betisu...

Podľa Mundo Deportivo trénerský štáb Barcelony navrhol, aby De Jong mohol hrať, ale Holanďan sa necíti úplne zotavený a opäť prevládli jeho pocity. Stredopoliar samozrejme nepôjde ani na zraz holandskej reprezentácie. De Jong sa teda môže vrátiť na ihrisko až po reprezentačnej. Barcelona odohrá 25. novembra výjazdový zápas proti Rayo Vallecano a 28. novembra ju čaká kľúčový zápas Ligy majstrov proti Portu na Montjuïc. Stredopoliar však bude mať veľa práce, keďže sa dovtedy stane otcom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-11-10 14:22:47
To sme ho chceli prednedávnom predať.
Teraz sa nevieme dočkať kedy sa vráti z maródky pretože nám herne strašne chýba.