Barcelona sa dnes poobede stretne s Deportivom Alaves, čo bude posledný zápas pred novembrovým repre brejkom. Pre Barcelonu to bude dôležitý zápas, pretože má za sebou zlé výsledky proti Realu Madrid a Šachťaru Doneck. Pred zápasom sa špekuluje, že Xavi možno urobí niekoľko zmien v základnej jedenástke v snahe zmeniť situáciu.

Prvá zmena by sa mala týkať obrany, kde Xavi zvažuje presun Ronalda Arauja na pozíciu pravého obrancu. V takom prípade by Jules Koundé a Iñigo Martínez mohli tvoriť stred defenzívy a Alejandro Balde alebo João Cancelo by zahrali na ľavom kraji obrany. Mohlo by sa tak stať s cieľom dodať väčšiu stabilitu obrane, ktorá v tejto sezóne inkasovala príliš veľa gólov. Tento manéver umožní Barcelone v prípade potreby operovať v trojčlennej obrane.

Druhá zmena nastane v strede poľa, kde by mal Xavi poslať do hry Oriola Romeu po boku Ilkaya Gündoğana a Pedriho. Romeu by zabezpečil väčšiu stabilitu v strede ihriska, zatiaľ čo Gündoğan a Pedri by boli zodpovední za vytváranie šancí pre útočníkov. Tento zápas by mohol byť špeciálny pre Pedriho, ktorý nastúpi v základe prvýkrát po troch mesiacoch. Frenkie de Jong je medzitým naďalej zranený.

Tretia zmena bude v útoku, kde Xavi zvažuje štart Lamine Yamala po boku Roberta Lewandowskeho a Joãa Felixa. Yamal bol v posledných týždňoch pravidelne len náhradníkom, ale pri absencii Gaviho a De Jonga by mohol dostať šancu ukázať sa v základnej jedenástke.

Pohľad denníka AS

Pohľad denníka Mundo Deportivo

Pohľad denníka Marca

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: as.com marca.com mundodeportivo.es

Diskusia

5 komentáre
2023-11-12 08:28:36
Tak dnes bude opät naivne ocakavat pekny futbal.
jirkam Premium
2023-11-12 08:32:49
Marca