Barcelona sa v sobotu 25. novembra stretne s Rayo Vallecano a prvýkrát po niekoľkých týždňoch môže mať Xavi k dispozícii všetkých hráčov kádra.

Zatiaľ sú na maródke len Frenkie de Jong a Sergi Roberto a Relevo uvádza, že títo dvaja sa s najväčšou pravdepodobnosťou vrátia pred nasledujúcim ligovým zápasom. To znamená, že ak sa skutočne uzdravia, káder bude po dlhom čase opäť kompletný.

Relevo dodáva, že Sergi Roberto, kapitán tímu, je momentálne mimo hry kvôli zraneniu chodidla na pravej nohe a stále sa zotavuje. Existuje možnosť, že sa vráti po prebiehajúcej reprezentačnej prestávke. Na druhej strane Frenkie De Jong utrpel 23. septembra v prvom polčase zápasu proti Celte Vigo zranenie pravého členka a odvtedy sa do hry nevrátil. Po mesiacoch špekulácií Xavi nakoniec potvrdil, že stredopoliar by sa mal vrátiť po repre brejku, konkrétne v zápase proti Rayo Vallecano: "Frenkie sa vráti proti Rayu," povedal.

Zatiaľ čo reprezentanti nie sú v Barcelone, Xavi viedol vo štvrtok tréning a hoci sa na ňom De Jong nezúčastnil, už predtým novinári informovali, že holandský internacionál bude pravdepodobne od budúceho týždňa trénovať so svojimi spoluhráčmi.

Barcelona sa pritom počas De Jongovej neprítomnosti v posledných mesiacoch dosť trápila. V jeho prítomnosti odohrala v tejto sezóne 7 zápasov, v ktorých tím strelil úctyhodných 21 gólov, pričom inkasoval iba 6. V jeho neprítomnosti odohral tím z Katalánska 10 zápasov, v ktorých strelil 13 gólov a inkasoval 9, a to je citeľný rozdiel.

V súčasnosti sa Barcelone v posledných týždňoch nedarí dosahovať pozitívne výsledky a zatiaľ čo Xavi a jeho trénerský štáb sú pripravení prevziať zodpovednosť na svoje plecia, tím dúfa, že Holanďanov návrat skutočne pomôže.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-11-19 20:47:00
hlavne Roberto aby stihol
2023-11-19 21:25:27
Gavi sa zranil :(