Ak by Gaviho zranenie kolena nestačilo, Barcelona schytala tento týždeň ďalšiu ranu, keď sa počas reprezentačnej prestávky zranil aj Marc-André ter Stegen.

Hoci sa problém Ter Stegena s chrbtom nepovažuje za príliš vážny, stále je otázne, či brankár bude Xavimu k dispozícii na víkendový súboj proti Rayo Vallecano. Týmto súbojom Katalánci odštartujú maratón zápasov po novembrovom repre brejku a samozrejme musia bodovať naplno. Ako sa však blíži tento zápas, Barça by mohla hrať bez Ter Stegena. Informuje katalánsky denník Mundo Deportivo.

Denník naznačuje, že nemecký gólman v utorok netrénoval s tímom. Jeho účasť na víkendovom zápase proti Vallecanu tak zostáva otázna. Konečné rozhodnutie padne vo štvrtok. Ak sa Ter Stegenov stav zlepší, mohol by sa stať súčasťou nominácie už tento víkend. Barcelona by zasa veľmi chcela mať Ter Stegena k dispozícii, keďže vie, že ju budúci týždeň čakajú kľúčové zápasy proti Portu, Atléticu Madrid a Girone.

Mundo Deportivo ďalej poukazuje na to, že Iñaki Peña je pripravený nahradiť Ter Stegena v prípade, že sa nedostane do nominácie proti Rayo Vallecano. Barcelona plne dôveruje Španielovi, ktorý bojuje o minúty napriek tomu, že začiatkom roka podpísal predĺženie zmluvy.

Ak MAtS vynechá zápas, Peña by mohol byť pripravený na svoj prvý súťažný štart v tejto sezóne. Náhradný brankár má teda dosť dôvodov, aby nebol v Barcelone spokojný. Je však nevyhnutné, aby naplno využil šancu, ktorú môže dostať už v priebehu najbližšieho víkendu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-11-22 10:25:20
Chudák Peňa