Keďže pretrvávajú pochybnosti o dostupnosti Marc-André ter Stegena na sobotňajší zápas proti Rayo Vallecano, Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport prináša aktuálne informácie.

Sport tvrdí, že všetko nasvedčuje tomu, že Ter Stegen nebude tento víkend k dispozícii na zápas s Vallecanom. Nemca preto nahradí medzi žrďami Iñaki Peña. Ter Stegen mal počas zrazu národného tímu Nemecka problémy s chrbtom a do klubu sa vrátil bez toho, aby odohral čo i len zápas.

Zranenie 31-ročného gólmana nebolo nikdy vážne, ale tento týždeň netrénoval so zvyškom tímu a aj dnes trénoval len individuálne. V rozhovore na galavečere udeľovania cien madridského denníka Marca sa barcelonský brankár zdal byť v otázke svojej dostupnosti zdržanlivý, keďže povedal: "Musím počkať, ako sa bude vyvíjať moja bolesť v dolnej časti chrbta. Uvidíme, ako na tom budem zajtra, a potom sa porozprávam s lekármi, aby to posúdili."

Juanmarti však trvá na tom, že Ter Stegen v tejto chvíli stále nie je stopercentne fit, a hoci jeho dostupnosť nie je úplne vylúčená, všetko nasvedčuje tomu, že veterán proti Rayu nenastúpi. Treba dúfať, že MAtS bude fit na budúcotýždňový zápas proti FC Porto, hoci v tejto chvíli to nie je samozrejmosťou.

Veľká šanca pre Iñakiho Peñu

Tým sa otvárajú dvere pre odchovanca La Masie Iñakiho Peñu, aby sa prvýkrát objavil v oficiálnom zápase v sezóne 2023/2024. Doteraz 24-ročný hráč, ktorý začiatkom tohto roka podpísal s klubom novú zmluvu, nastúpil v prvom tíme len 5-krát, pričom všetky minúty si pripísal v minulej sezóne. Vzhľadom na Ter Stegenovu výnimočnosť jednoducho nebol priestor na to, aby niekto ako Peña dostal príležitosť. Keďže je však nepravdepodobné, že sa nemecký reprezentant predstaví proti Rayu, rezervný brankár bude chcieť naplno využiť šancu, ktorá sa mu naskytne.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-11-23 22:57:10
Pri našej súčasnej forme si Pena dosť zachytá