Obranca Barcelony Alejandro Balde zdôraznil, že ich nadchádzajúci zápas proti Rayo Vallecano bude náročný a napriek tomu, že väčšina hráčov prvého tímu bude pociťovať únavu z reprezentačnej prestávky, hráči zo seba vydajú všetko.

Barcelona má problémy so zraneniami, keďže sa pripravuje na sobotňajší výlet na Estadio de Vallecas v Madride. Patrí k nim strata Gaviho, Sergiho Roberta a ani brankár Marc-Andre ter Stegen nie je fit. Jednou z pozitívnych vecí je však skutočnosť, že Frenkie de Jong by sa mal vrátiť, ale ešte sa uvidí, koľko minút zajtra Holanďan odohrá.

Balde pred zápasom povedal, že tento stret bude pre Barcelonu dôležitý, pretože Vallecano môže byť náročný súper: "Áno, je pravda, že každý návrat z reprezentácie je trochu ťažký, ale my sa musíme sústrediť na sobotňajší zápas. Ako som povedal, La Liga je vždy ťažká, súper hrá tvrdý futbal, ale my sa musíme sústrediť na seba a ísť za víťazstvom," povedal pre oficiálne mediálne kanály klubu.

Barcelona nevyhrala proti Vallecanu ani v jednom z posledných štyroch pokusov a prehra alebo dokonca remíza by jej skomplikovala situáciu, keďže sa snaží obhájiť majstrovský titul v La Lige: "Myslím si, že pre tím je to dôležitý zápas, Rayo Vallecano sme neporazili už dva roky a myslím si, že sobotňajšie víťazstvo prelomí prekliatie nevyhrávania. Myslím, že začiatok sezóny bol dobrý. V lige sme na štvrtom mieste a už sme blízko k postupu do vyraďovačky Ligy majstrov. Od špice tabuľky nás delia štyri body, ale sezóna je ešte dlhá a stať sa môže čokoľvek," dodal.

Potvrdilo sa, že Gavi vynechá zvyšok sezóny kvôli roztrhnutiu krížneho väzu, ktoré utrpel počas repre brejku. Balde odporučil mladému záložníkovi, aby bol trpezlivý a aby neuponáhľal návrat do hry: "Posielam mu veľkú podporu, je to veľmi ťažké a dlhé zranenie a najdôležitejšie je, aby bol trpezlivý, pretože sa musí dobre zotaviť, keďže tím ho bude potrebovať. Myslím si, že sme prišli skvelého hráča, kľúčového hráča tímu, strácame jeho dravosť," povedal.

zdroj: twitter/fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.