Novembrový repre brejk je za nami a Kataláncov čaká návrat do klubového futbalu. Aktuálny maratón zápasov odštartujú vo Vallecas náročným súbojom proti Rayo Vallecano, ktoré Blaugranas nedokázali poraziť už v štyroch stretnutiach v rade.

Rayo sa v súčasnosti nachádza na 10. pozícii v La Lige a hoci doma v prebiehajúcej sezóne vyhralo 1 zápas zo šiestich (3 remízy, 2 prehry), Barcelona v posledných rokoch nevie Rayo poraziť. Navyše je zrejmé, že hráči po reprezentačnej prestávke majú v nohách množstvo minút. Xavi na včerajšej tlačovej konferencii priznal, že pri skladaní základu bude brať do úvahy aj tento faktor.

Zlou správou je samozrejme absencia viacerých dôležitých hráčov - Gavi bude kvôli roztrhnutému krížnemu väzu mimo futbal dlhé mesiaca. Chýba aj MAtS kvôli poraneniu chrbta. Chytať tak bude Iñaki Peña. Naďalej chýba aj Sergi Roberto. Naopak, návrat hlási Frenkie de Jong, hoci je zrejmé, že dostane len pár minút. Ako bude vyzerať základná zostava, na to sa môžeme pozrieť aj pri pohľade prognózy španielskych športových denníkov.

Pohľad denníka Mundo Deportivo

Pohľad denníka Sport

Pohľad denníka Marca

Pohľad denníka AS

zdroj: mundodeportivo.es marca.com sport.es as.com
foto: mundodeportivo.es marca.com sport.es as.com

Diskusia

3 komentáre
2023-11-25 07:46:55
Nemyslím, že je správne dávať Lamina do základu. Mužstvu vie ponúknuť viac ako striedajúci hráč. Tiež by som FDJ nedával hneď do základu aj keď Romeu je tragédia.
jirkam Premium
2023-11-25 09:04:23
AS,nejlepší