Xavi Hernández sa zúčastnil na tlačovej konferencii po zápase s Rayo Vallecano. Tréner Barcelony upozornil na ďalšie veľmi kontroverzné rozhodnutie rozhodcov. Vyjadril tiež nádej, že hra tímu sa v ďalších zápasoch zlepší.

[Ramón Salmurri, Catalunya Radio] Druhý polčas vo vašom podaní bol dobrý, rovnako ako proti Alavésu. Myslíš si, že tímu chýba kontinuita, pokiaľ ide o dobrú hru? A ak áno, ako si to vysvetľuješ?

"Je pravda, že v prvom polčase nám chýbal správny prístup, aby sme v stretnutí dominovali. Vytvorili sme si 2-3 príležitosti. Musíme byť sebakritickí, najmä v kontexte prvého polčasu. V druhom sme už mali svoju identitu, boli sme agresívni.... To však nestačí."

[Marta Ramón, RAC1] Čo ťa najviac trápi, čo treba zlepšiť vzhľadom na kalendár, ktorý sa komplikuje?

"Mentalita. V druhej polovici už bol prístup dobrý, ale to bolo preto, že sme sa už ponáhľali... Takýto prístup by sme mali mať od prvej minúty. Veľa hovoríme o tom, aby sme v zápase ukázali, že chceme vyhrať. Druhý polčas bol dobrý, ale musíme sa zlepšiť, byť sebakritickí, v prvom rade ja, pretože ja som hlavný zodpovedný. Nestačí to, bod je málo, musíme sa zlepšiť. Predovšetkým prístup k zápasom."

[Adria Albets, SER] Zdôrazňujete zmenu postoja. Spomínam si, že sme sa ťa mnohokrát pýtali, čo sa zmenilo v Barçe, odkedy si sem prišiel. Jednou z týchto vecí bola mentalita, ktorú sa ti podarilo zmeniť. Prečo ju teraz opäť potrebujete zlepšiť a ako to chceš dosiahnuť?

"V minulej sezóne sme vyhrali ligu a Superpohár a nevedomky to spôsobuje mierne uvoľnenie, ale takto to nemôže byť, ak chceme vyhrávať tituly, musíme tomu dať viac. Druhý polčas bol lepší, ale musíte si spomenúť na prvý polčas."

[Alejandro Segura, Rádio MARCA] Neviem, či si mal možnosť vidieť situáciu s Raphinhom v posledných minútach. Mal byť nariadený pokutový kop, pretože takmer celá lavička vyskočila na protest?

"Viem, že potom hovoríte, že hľadám výhovorky... Ale je to jasná penalta. Každý to hovorí, videli sme zábery. Nemáme šťastie na tieto rozhodnutia rozhodcov, na tie, kde máme výklad, kde sa hádže minca... Stalo sa nám to v Getafe, v Granade a aj dnes. Nie je to ospravedlnenie. Prehrali sme, pardon, remizovali sme, pretože sme v prvom polčase nevyzerali dobre, druhý polčas bol lepší. Ale ak sa ma pýtate len na penaltu, pre mňa je to jasná penalta."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[Helena Condis, COPE] Dnes sme opäť sledovali Frenkieho de Jonga, ktorý sa trochu nečakane objavil v základnej zostave po dvoch mesiacoch bez zápasu. Bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu. Ako môže pomôcť tímu?

"Frenkie je veľmi dôležitý hráč pre tím z hľadiska vyvážania lopty, zastavenia, veľmi dobre rozumie hre, rozohráva loptu. Cíti sa dobre, veľmi dobre trénuje. Dnes odohral 90 minút a veľmi nám pomohol."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Tím sa nevyvíja, prvý polčas je opäť iný ako druhý. Je to problém mentality alebo hráči nie celkom chápu a realizujú to, čo im dávaš?

"Nie, myslím si, že v druhom polčase sme boli veľmi dobrí. Musíme začať hrať takto od prvej minúty. Ak sa nám nepodarí zmeniť túto dynamiku, tento prístup, budeme mať problém vyhrávať tituly."

Čo vám dnes chýbalo? Prečo mužstvo dobre nenapádalo vo štvorici?

Hľadali sme prevahu v strede, často sme útočili s Cancelom v strede, ale v prvej časti hry sme si toho veľa nevytvorili. V druhej to bolo lepšie, bola tam rýchlosť, Rafinha zaznamenal dobrý vstup, rovnako aj João. Hľadali sme rôzne riešenia. Štvorec v strede sme zmenili na kosoštvorec, nedosiahli sme gól a víťazstvo, hoci sme mali niekoľko príležitostí.

Mužstvo v poslednom čase nepresvedčilo ani hrou, ani výsledkami. Chápete, prečo sa začína hovoriť o kríze a poukazuje sa na trénerskú lavičku?

Je to normálne, je tu kritika a ja ju veľmi dobre chápem. Myslím si však, že to môžeme zvrátiť a zlepšiť.

zdroj: yt la liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-11-25 21:38:49
Dristy !!!
2023-11-25 21:40:49
Kecy jak od Fialy. 😁😁😁