Návrat po dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke sa Barcelone príliš nevydaril, keď si z výjazdového zápasu proti Rayo Vallecano odváža iba bod.

Katalánci aj v tomto zápase prehrávali ako prví, keď náhradného brankára Iñakiho Peñu prekonal prudkou strelou Unai Lopez. Nakoniec, necelých desať minút pred koncom riadneho hracieho času, si dal vlastný gól Florian Lejeune a zápas sa skončil remízou 1:1. Katalánci tak majú bod.

Gól Raya v prvom polčase znamenal, že zo 14 gólov, ktoré Barcelona v tejto sezóne La Ligy inkasovala, padlo deväť v prvom polčase, t. j. 64%, čo je druhé najvyššie percento v lige hneď za Realom Madrid (67%). V tejto sezóne sa stalo akýmsi zvykom, že Barcelona zachraňuje zápasy gólmi koncovke, ako tomu bolo aj včera.

Katalánci tak v tejto sezóne získali v La Lige 15 bodov z gólov strelených v posledných 15 minútach zápasu, čo je najvyšší počet v tomto období spomedzi piatich najlepších európskych líg. Hoci Barça dokázala zachrániť bod, výsledok 1:1 znamenal, že tréner Xavi Hernandez je stále bez víťazstva v štyroch zápasoch proti Rayo Vallecano (R2 P2).

Znamenalo to tiež, že Barcelona je teraz bez víťazstva v predchádzajúcich piatich zápasoch proti Rayu v La Lige, odkedy ho porazila v marci 2019 (R2 P3). Frenkie de Jong si včera za Barcelonu odkrútil svoj dlho očakávaný návrat po zranení a dokonca sa stal najlepším hráčom stretnutia, hoci sám nebol so svojím výkonom úplne spokojný.

Barça však s De Jongom v zostave predĺžila svoju neporaziteľnosť v tejto sezóne na osem zápasov, pričom Katalánci s Holanďanom v zostave šesťkrát vyhrali a dvakrát remizovali.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-11-26 11:14:51
Mne vadia vyhlásenia Xaviho po zápase, ktoré sú stereotypné a opakujúce sa typu, musíme porozmýšľať ako zlepšiť formu, musíme hrať od začiatku zápasu o výsledok! A prečo to hráči na ihrisku nerobia? Nie je to náhodou chyba Xaviho, ktorý nevie nabudiť hráčov na správnu nôtu? Pri manažovaní Atlétov Simeoneho spoza čiary je naplno vidno, ako v prípade jeho nespokojnosti okamžite zariadi u hráčov zmenu v prospech Atlétov! U Xaviho nič také nie je vidno. A potom mu zostanú len tie jeho trápne vyjadrenia pri hodnotení zápasu! Ako hráč super, ako manažér dokazuje, že ešte na to nemá...........😢😢