Včera bolo oznámené, že Ronald Araujo utrpel zlomeninu lícnej kosti počas zápasu proti Atléticu, keď ho nešťastne kopol Marcos Llorente. Dnes už Uruguajčan pracoval v špeciálnej ochrannej maske a jeho účasť v zápase proti Girone momentálne nie je ohrozená.

Pôvodne väčšina médií informovala, že Araujo utrpel zlomeninu lícnej kosti, ale katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že ide o dolnú čeľusť. Dnes Barcelona absolvovala ďalší tréning, na ktorom sa zúčastnil aj Uruguajčan. Obranca už mal na sebe ochrannú masku a jej tvar naznačuje, že by mohlo ísť skutočne o dolnú časť tváre.

Araujo sa mohol rozhodnúť podstúpiť operáciu, ale odmietol ju, aby sa mohol zúčastniť zápasu s Gironou. Toto správanie sa už teraz prirovnáva k štýlu legendárneho kapitána Barcelony Carlesa Puyola. Podľa médií 24-ročnému hráčovi nič nebráni v tom, aby mohol v nedeľu nastúpiť. Araujo by sa mal vyliečiť približne do troch týždňov, ale v najbližších zápasoch bude musieť hrať v maske.

Araujova prítomnosť je veľmi dôležitá nielen kvôli jeho športovej úrovni a vodcovským vlastnostiam. Koniec koncov, Xavi sa v krátkom čase nebude môcť spoľahnúť na Iñiga Martíneza. Na druhej strane, na pravej strane obrany sa pravdepodobne predstaví Jules Koundé. S tímom dnes netrénoval ani Andreas Christensen, ktorý očakáva narodenie svojho druhého dieťaťa. Namiesto neho s Xaviho tímom trénovali Pau Cubarsi, ktorý možno dostane pozvánku na zápas proti Girone, a Jaume Cuellar z Barçy Atlètic.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-12-07 14:07:16
Super takze moze dalej terorizovat superovych utocnikov...tento krat v BDSM style!!
2023-12-07 14:44:29
zorro pomstiteľ