Tréner Girony, ďalšieho súpera Barcelony v La Lige, sa zúčastnil na tlačovej konferencii pred nedeľňajším zápasom. Míchel sa vyjadril k možnosti víťazstva proti Barçe a venoval sa absentujúcim hráčom svojho tímu. Tréner katalánskeho tímu zostáva skromný a pokojný, ale verí v dosiahnutie dobrého výsledku.

Absencie

"Stále chýbajú Borja García, Toni Villa, Yangel Herrera, Joel, Artero a Jastin. Chýbať bude aj Pablo Torre. Ostatní sú v poriadku a pripravení."

Taktika na stretnutie

"Musíme byť sami sebou, to je najdôležitejšie. Vieme, že Barça je skvelý tím. Spolu s Realom a Atléticom sú to najlepšie tímy v La Lige. Budeme musieť odohrať skvelý zápas a nech nie sú na svojej úrovni, pretože inak bude veľmi ťažké dosiahnuť pozitívny výsledok. Je to veľmi ťažký zápas a my budeme musieť urobiť všetko pre to, aby sme mali šancu."

Girona v prebiehajúcom ročníku

"Darí sa nám dobre, veľmi dobre. Som veľmi spokojný s hrou tímu, bez ohľadu na výsledky. Toto je najlepší čas zahrať si proti Barçe, pretože v komplikovanej chvíli môže mať skromný tím ako náš problémy. Samozrejme, teraz, keď sa nám darí, to neznamená, že máme väčšie šance na víťazstvo ako kedykoľvek predtým. Ak odohráme dobrý zápas, s dobrým výkonom, môžeme dosiahnuť dobrý výsledok, ale len v prípade, že Barça bude mať zlý deň. Je to tím s veľkolepou štruktúrou. Je to mužstvo z našej ligy, ale nie s našimi cieľmi. Sme na čele tabuľky, ale Barça má povinnosť byť stále tam. História je tu a my sme na pohodlnom mieste a musíme si to užívať. Musíme súťažiť ako v každom zápase a to je všetko."

"Pre nás je to sen, mali sme úžasný štart do sezóny, veľkolepý. Nikto by si nevsadil na to, že budeme tam, kde sme teraz. Barça si tiež počína veľmi dobre, je len štyri body za nami. Je pravda, že stratili niekoľko bodov vonku, ale na svojom štadióne vyhral len Real Madrid. Inde vyhrali všetky svoje zápasy. Je to veľmi solídna Barça."

Aký zápas očakávate?

"Barça je tím, ktorý mal vždy väčšie xG, v tomto smere prehrali len s Realom Sociedad. To znamená, že sa často dostávajú pod súperovu bránku. Ale to my tiež. Ak dokážeme Barçu prinútiť behať dozadu, bude to pre nás dobré. Očakávam však zápas, v ktorom Barça bude tlačiť vysoko na ihrisko a nedovolí nám prvú ani druhú prihrávku. To je výzva, ktorej čelíme. Musíme byť schopní udržať loptu pri nohách dlhšie ako inokedy. Uvidíme, či sa nám to podarí."

Bola by výhra nad Barcelonou prekvapením?

"Áno, určite. Samozrejme, v mojej mysli existuje možnosť výhry, ale máloktorý súper pôjde na pôdu Barçy s tým, že je favoritom. Sme veľmi skromný tím a nie sme na rovnakej úrovni ako Barça, čo sa týka štruktúry, tímu, trénera..., všetkého. Ak si myslíme, že musíme hrať ako rovný s rovným, väčšinou sa mýlime. Musíme odohrať skvelý zápas, pretože niekedy bude mužstvo veľmi trpieť. To je mentalita, o ktorej som hovoril hráčom. Musíme trpieť, pretože inak to nebude možné. Neočakávam zápas, v ktorom by sme dominovali. Bude veľmi ťažké udržať našu predstavu o hre od začiatku do konca zápasu. Dúfam, že sa nám to občas podarí, ale musíme zatvárať priestory a nenechať v strede hráčov ako Pedri, Gündoğan, De Jong, João Felix, ktorí robia rozdiel. Nemáme taký tlak ako Barça. Nechceme to, pretože to nie je naša realita."

"Mentalita, osobnosť, utrpenie - to sú slová, ktoré musí mať zajtra na mysli každý hráč."

Pablo Torre, Éric García a klauzula strachu

"Až do konca sme zvažovali možnosť, že Pablo Torre bude hrať, ale je pravda, že jeden zápas a platba (300 000 eur)..., to je veľa peňazí. Analyzovali sme to, pretože je to hráč, ktorý je veľmi dobrým riešením v strede poľa po strate Jangela Herreru. Ale nemôže to byť tak a hotovo. Keby to bolo finále alebo zápas bližšie ku koncu sezóny, je možné, že by Pablo hral."

"Je normálne, že Xavi nechápe, prečo Éric môže hrať, je to jeden z jeho hráčov a je normálne, že nechce, aby proti nim hral. Éric má za sebou veľmi dobrý týždeň, cíti sa dobre, je pokojný. Teší sa na zápas. Každý sa cíti normálne, je to špeciálny zápas, v ktorom si každý rád zahrá. Preto sú všetci veľmi motivovaní."

Ako nahradíte Jangela Herreru?

"Sú tu hráči, ktorí môžu zaujať túto pozíciu. Sú to Iván Martín, David López, Kebe, Solís.... Myslím si, že na tejto pozícii máme zdroje."

Čo sa stane, ak porazíte Barçu?

"Aktuálnym cieľom je postup do Európy. Máme 38 bodov a od takmer matematického udržania nás bude deliť jeden zápas. Ak Barçu porazíme, ocitneme sa v inej dimenzii, necháme ju za sebou o 7 bodov a bude to mať pre všetkých veľa následkov. Museli by sme si udržať našu úroveň, ale toto je zápas, v ktorom, ak vyhráme a budeme lepší ako Barça, môže toto mužstvo urobiť veľmi dôležitý kvalitatívny skok. Ak ho však prehráme, nechcem, aby sa hovorilo, že prestaneme bojovať o všetko, pretože malé detaily budú v zápase rozhodovať. Nechcem, aby to bol zápas o jednom góle, chcem mať pevnú mentalitu a vedomie, že sme "malé mužstvo". Musíme sa snažiť dvojnásobne a trojnásobne. Sme tím, ktorý musí vedieť byť bez lopty viac ako doteraz, a to ma znepokojuje, pretože sme vždy boli dominantní. Chcem, aby moje mužstvo v určitom momente dominovalo, a myslím si, že sa to zajtra stane. Musíte vedieť, ako hrať v takýchto zápasoch."

zdroj: as.com
foto: twitter/girona

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.