Katalánci vo včerajšom stretnutí proti Girone ťahali za kratší koniec a nakoniec prehrali 2:4. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Je pravda, že o príležitosti nebola núdza

Po zápase sa dalo s istotou predpokladať, že Xavi obháji seba a tím počtom vytvorených situácií. V skutočnosti bola dnes Barcelona v ofenzíve dostatočne kreatívna na to, aby strelila veľa gólov. Stačí povedať, že len Gündoğan vyslal osem striel, rovnaký počet Rafinha a šesť pridal Robert Lewandowski. Nemecký stredopoliar v spolupráci s Pedrim nazbieral aj 10 kľúčových prihrávok, ďalšie štyri pridal Cancelo. Barcelone je po tomto zápase ťažko zobrať chuť bojovať a dobré ofenzívne naladenie. Ak by sme mali po tomto zápase hľadať pozitíva do zvyšku sezóny, potom určite môže byť malou útechou počet vytvorených príležitostí v zápase proti dobre disponovanej Girone.

Najhoršie: Barcelona bola neefektívna a slabšia ako Girona

Hoci to Xaviho zverenci môžu zvaliť na takmer iracionálnu neefektívnosť, treba byť úprimný - Girona mohla pokojne pridať aj ďalšie štyri góly, a v tom prípade by bol výsledok už naozaj zahanbujúci. Defenzíva Barcelony dnes vyzerala veľmi zle, zatiaľ čo defenzíva Girony bola počas celého zápasu jednoducho lepšia. Nielenže si Girona vytvorila mnoho čistých situácií, ale predovšetkým ukázala väčšiu dynamiku a lepšiu predstavu o tom, ako hrať tento zápas. Dá sa povedať, že Míchel porazil Xaviho a bolo by jednoducho neseriózne písať o smole.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-12-11 07:36:51
vcerajsi zapas ukazal xaviho schopnost.prekaucovat zapas. Nezmyselne zlozenie obrany. Neviem preco posadil baldeho,uz niektory zapas po sebe.Christensen tzam horel ako fakla,rychlostne nemal narok a prvy gol ide na neho.
Cancelo ma byt RWB a Balde LWB. Gundogan,napriek golu je otrasny. Pomaly a kazil tolko prihravok,ze u Pepa by si uz nezahral. Raphinha,to je traged a Yamal mal ist ovela skor hore miesto neho. Ale podla mna za vcera najvacsi traged je Xavi. Postavit v druhom polcase stvorclennu obranu,kde len jeden hrac hral na svojom poste (a vcera otrasne - Araujo),tak to je totalne prekaucovanie (Cancelo vlavo,Balde lavy stoper.Araujo pravy stoper a Kounde pravy bek? wtf)
2023-12-11 08:37:21
Už som to písal najhoršie celé mužstvo na čele s trénerom