Míchel, tréner Girony, ktorá včera porazila Barcelonu 4:2, po zápase hovoril o stretnutí, svojich cieľoch do budúcnosti, ako aj o individuálnych výkonoch svojich hráčov.

Pocity po víťazstve

"Sme zachránení so 41 bodmi. Takýto výsledok sme dosiahli už predtým. Napísali sme históriu, stretnutie, na ktoré sa nezabúda. Bol to skvelý zápas. Každý fanúšik uvidí dva tímy, ktoré mali vyhrať. Urobili sme veľký krok smerom k lige, keď sme hrali jeden na jedného a súpera sme potrápili. Občas sme sa bránili, ale máme sa z čoho tešiť. Som veľmi spokojný. Prinútili sme Barcelonu urobiť krok späť. Podarilo sa nám to. A ak to dokážeme s týmito hráčmi, dokážeme to s kýmkoľvek. Je to vstup do inej dimenzie."

Ligový triumf

"Neviem, či môžeme vyhrať La Ligu. Nie je to náš cieľ, je to tlak Barcelony. To som povedal Xavimu."

Zápas

"Miguel dnes odohral neuveriteľný zápas. Som viac spokojný s hrou a mentalitou ako s výsledkom. S nikým sa neporovnávam, ale mám pocit, že sme hrali veľmi dobre. Veľa ľudí hovorí, že je dobré pozerať sa na našu hru. Máme dušu a vášeň."

Barcelona

"Vysielali veľa striel na bránku. Barcelona urobila veľa vecí dobre. Videl som však rozpoznateľnú stranu Girony. Prekonali sme vysoký pressing."

Fanúšikovia

"Trpel som a zároveň som sa tešil. Som šťastný za fanúšikov. Hráme pre nich, cítia sa byť reprezentovaní, majú dušu... Tvoríme históriu a chceme v nej pokračovať. Môžeme pokračovať v búraní bariér."

La Liga

"V poslednej tretine súťaže, v 26. kole, uvidíme, ako na tom sme a aké sú naše ciele. Dnes to vidím na dlhú cestu, ale údaje hovoria o historickom roku. Musíme si užívať tento moment, ale uvidíme, či na konci sezóny budeme tam, kde sme a budeme môcť bojovať o niečo iné ako o účasť v Európe."

Miguel

"Odohral výnimočný zápas. Ubránil Raphinha, potom toho chlapca, Lamineho... Potrebujeme vytvárať situácie v strede a on tomu rozumie. Bol neuveriteľný."

Éric García

"Je to požehnanie, že prišiel do Girony. Myslím si, že je to najlepší hráč, bohužiaľ nie náš, ale Barcelony. Odohral skvelý zápas. Keď som mu volal, povedal som mu, že "neprišiel si sem len preto, aby si vyvážal loptu, si rýchly, vieš čítať hru...". Je to najlepší stopér. Som veľmi rád, že ho mám v tíme."

Savinho

"Je veľmi dobrý, má mentalitu, že pracuje a chce sa zlepšovať... Pýtajú sa ho, či je lepší Raphinha alebo on, a on hovorí, že Raphinha, pretože hrá za Barcelonu a národný tím. Chceme, aby tu zostal dlho, veľmi sa rozvíja."

zdroj: marca.com
foto: twitter/girona

Diskusia

2 komentáre
2023-12-11 11:07:41
Keby Erik hral za Barcu,má minim.jednu žltú...
2023-12-11 11:20:55
Nemôže,toho by som sa vôbec neobával.ono to je taká splanila jazda,kde všetko vychádza a o nič nejde.
Problem pride v druhej polovici sezóny ,keď už niektorí uveria tomu,že by mohli vyhrať ligu(fans,novinári,klub atd),vtedy padne deka zodpovednosti a očakávania na myseľ.,ktorú neznesú často ani veľké klubu.
O úzkom kadry ani nehovorím.
Nás problem ale bohuzial nie je Girona