Ronald Araujo prehovoril po prehratom zápase s Gironou. Kapitán Barcelony z tohto stretnutia sa domnieva, že vinu za prehru nemožno hádzať len na obrancov.

"Je pravda, že veľa hovoríme o obrane, ale tú tvorí celé mužstvo. Presing je veľmi dôležitý, keď nám berú loptu, bolí nás to," vyhlásil Uruguajčan.

"Sme smutní, pretože sme nevyhrali. Chceli sme získať víťazstvo v takom dôležitom stretnutí. Myslím si však, že do konca sezóny zostáva ešte veľa času, máme december a budeme naďalej pracovať na tom, aby sme napravili dnešné chyby. Hrali sme dobre, najmä v prvých 30 minútach sme boli lepší. Chýbal nám gól, mali sme príležitosti a musíme sa ich pokúsiť využiť, pretože podobná situácia bola aj v súboji s Atléticom, kde sme mali veľa príležitostí a v závere sme trpeli. Je pre nás dôležité, aby sme sa snažili rozhodnúť zápasy," povedal.

Araujo tiež pochválil Gironu: "Je to skvelý tím. La Liga je veľmi dlhá, ale majú dostatočnú kvalitu na to, aby ju vyhrali."

Stopér nastúpil na zápas s ochrannou maskou na tvári po nedávnej zlomenine. Vydržal v nej však len pol hodiny. V rozhovore vysvetlil, prečo ju napokon odhodil: "Maska mi veľmi vadila. Necítil som sa pohodlne a rozhodol som sa ju dať dole," vysvetlil Araujo. Otázkou však bolo, či tým neriskoval zhoršenie zranenia, ktoré by ho mohlo stáť dlhšiu absenciu.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-12-11 14:38:35
Od momentu, ako si ju dal dole, hral o kúsok lepšie. Ale aj tak to od neho nebol dobrý výkon.