Ronald Araujo si strhol čiernu masku, ktorá mu chránila zlomenú čeľusť, a hodil ju za bránku Iñakiho Peñu. Mal toho už dosť a v zápase začalo ísť do tuhého.

Araujova akcia - v 36. minúte - stelesňovala frustráciu Barcelony proti tímu, ktorý bol v nedeľu večer po všetkých stránkach lepší. Girona prišla na Montjuïc ukázať, prečo je vedúcim celkom v La Lige, a jej pôsobivé predstavenie nastavilo Barcelone jej nedostatky pred nos. Girona je navyše už o 2 body pred Realom.

Touto prehrou 4:2 Barcelona uzavrela cyklus troch kľúčových zápasov. Pred víťazstvami nad Portom a Atléticom Madrid rástol tlak na pozíciu Xaviho ako trénera po zlej sérii, ktorá sa začala 28. októbra prehrou 2:1 v Clásicu proti Realu Madrid.

Proti Portu sa Kataláncom podarilo zabudnúť na časť nedávnej európskej traumy, keď sa prvýkrát od roku 2021 kvalifikovali do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Proti Atléticu predviedli jeden zo svojich najlepších výkonov v sezóne - to sme nevideli veru už dávno - a porazili tím vo výbornej forme. Poslednou prekážkou bola prekvapujúca Girona, ktorá hrala najlepší futbal v La Lige.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

4 komentáre
2023-12-11 18:15:22
Barcelona ma len jeden problém,ze sa tvari že nemá problém,a je to čím dalej tým väčší problém,lebo barcelona ako klub je samý problém
2023-12-11 18:30:07
Odešel jeden z nejlepších DMF na světě a najednou máme místo 6 obdržených gólů 20. Kdo to jenom mohl čekat...