Napätie v Barcelone narastá, keďže Katalánci prehrali v La Lige s mestským rivalom Gironou 2:4. Po remíze Realu Madrid s Realom Betis mala Barcelona veľkú šancu napraviť si chuť v lige a stiahnuť nejaké body na tímy, ktoré sú v tabuľke na špici. Nestalo sa.

Nech je to už akokoľvek, Xavi sa teraz musí pozerať dopredu, pretože Barcelona cestuje do Belgicka, kde v Lige majstrov nastúpi proti Royal Antverpy. Katalánci si už v podstate zabezpečili prvé miesto, ale víťazstvo by im veľmi pomohlo zvýšiť sebavedomie. V tomto zápase si tiež môžu oddýchnuť hráči, ktorí hrávajú pravidelne, a náhradníci dostanú minúty na to, aby dokázali svoju hodnotu.

Preto nie je prekvapujúce, že Barcelona bude v tomto zápase výrazne rotovať. Informáciu priniesol katalánsky denník Sport. Viacerí kľúčoví hráči dokonca nie sú ani v nominácii, počnúc Ronaldom Araujom, Lewandowskim, Gündoğanom a Frenkiem de Jongom. Títo hráči dostanú skvelú možnosť na regeneráciu pred víkendovým stretnutím proti Valencii.

Oriol Romeu a Sergi Roberto by mali byť podľa denníka súčasťou základnej zostavy na tento zápas. Druhý menovaný pravdepodobne nastúpi na poste pravého obrancu, zatiaľ čo prvý menovaný začne ako defenzívny záložník. João Cancelo cestuje s tímom, ale zdá sa veľmi nepravdepodobné, že zajtra dostane čo i len jednu minútu. Fermín López by však určite mohol nastúpiť v základe - prvýkrát od víťazstva 2:1 proti Deportivu Alaves spred mesiaca.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-12-12 08:57:49
Balde,Christensen,Kounde,Roberto-Oriol,,Fermín,někdo-Felix,Ferran,Yamal