Po prehrách s Gironou a Antverpami je Xavi pritlačený k múru. Tréner musí rýchlo nájsť riešenie, ako povzbudiť tím. Katalánsky denník Sport naznačuje, že vzhľadom na zlú formu tímu urobí v jedenástke niekoľko dôležitých zmien.

Podľa denníka Sport sa do základu vráti Alejandro Balde. To znamená, že João Cancelo bude hrať proti Valencii, nota bene svojmu bývalému klubu, na pravej strane obrany. A to si zasa vynúti obetovanie jedného zo stopérov a Sport jednoznačne poukazuje na Julesa Koundého, ktorý rozhodne nie je vo forme. Stopérsku dvojicu tak budú tvoriť nedotknuteľný Araujo a Andreas Christensen.

Denník vynecháva stredovú formáciu, čo skôr znamená, že sa to nedotkne trojice Gündoğan - De Jong - Pedri. Zmeny však môžu nastať v útoku, konkrétne na krídlach. Doteraz v najdôležitejších zápasoch hrali Raphinha a João Felix. V stretnutí s Valenciou ich však môžu nahradiť Lamine Yamal a Ferran, teda autori gólu na 1:1 v súboji s Antverpami.

Sport však upozorňuje, že Robert Lewandowski je napriek svojej slabej forme nedotknuteľný. Predovšetkým preto, že nasadenie Marca Guiu od prvej minúty by sa považovalo za jednoznačné ukázanie prstom na Poliaka a na druhej strane by mladého útočníka dostalo pod značný tlak. Samozrejme, existuje aj možnosť, o ktorej denník nepíše, že v útoku bude hrať trio Lamine Yamal - Ferran - Felix s Torresom na "deviatke". Napriek tomu si však ťažko predstaviť, že by sa Xavi napriek slabým dispozíciám Lewyho rozhodol posadiť ho na lavičku náhradníkov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-12-15 09:34:45
🤦‍♂️
2023-12-15 09:50:04
A to je podľa mňa chyba. V tíme by nemal byť žiaden nedoknuteľný hráč. Mali by hrať tí, ktorí sú v najlepšej forme, najlepšie trénujú a pod. a nie na základe čohokoľvek iného.