Tréner Valencie Ruben Baraja odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred sobotňajším zápasom s FC Barcelona. Tréner priznal, že Barcelona je nebezpečná aj vtedy, keď sa jej nedarí.

Ako sa darí Gayovi, Almeidovi a Amallahovi?

"Almeida stále prechádza svojim procesom a našťastie sa cíti o niečo lepšie, čo nám dáva dobré vyhliadky. Gayà sa snažil až do posledného dňa, ale nie je úplne fit a myslíme si, že je pre neho riskantné nastúpiť na zápas bez tréningu. Amallah je pripravený."

Ako sa cítia futbalisti?

"Sú veľmi hladní, cítia potrebu, pretože potrebujeme dosiahnuť pozitívny výsledok, a majú veľké ambície. Pre mňa je dôležité, že sú presvedčení o hernom pláne. Ak ho dokážeme zrealizovať a Mestalla nám ako vždy pomôže, pretože vedia, že každý bod je dôležitý, potom to bude možné."

Ak si Xavi myslí, že Barcelona je vo výstavbe, v akom štádiu je Valencia?

"Xavi hovorí o svojom tíme. Niečo budujeme, rastieme ako tím a sú chvíle, keď to bude ťažšie. Musíme vždy súťažiť na maximum, byť intenzívni a odvážni. Odtiaľ budú pochádzať body. Nemôžem povedať, aké sú Xaviho požiadavky v porovnaní s našimi, hovorím o tých, ktoré máme po predĺžení zmluvy, a to je zlepšiť sa oproti minulej sezóne, prispôsobiť sa, zlepšiť mladých hráčov, ktorí sa o to snažia, a vybudovať niečo do budúcnosti. Myslím si, že niečo budujeme."

Ako pristupujete k zápasu proti súperovi ako Barcelona, ktorý je v "núdzi"?

"Pre mňa je to o tom, aby sme mali energiu, pripravenosť, koncentráciu... Barcelona v kríze vás môže zasiahnuť, pretože má túto kvalitu. Ale ak budeme hrať tak, ako máme nastavené v hlavách, myslím si, že máme šancu. Musíme mať jasno v posledných metroch a veľkú koncentráciu. Barcelona vie perfektne pozične útočiť, takže musíme robiť veľa vecí dobre. Veríme však, že môžeme odohrať dobrý zápas. Pred touto súťažou ma najviac motivuje, keď vidím, že moji hráči majú toľko energie.

Myslíte si, že Barcelona je nebezpečnejšia kvôli zranenej hrdosti?

"Barcelona je vždy nebezpečná. Sledujem jej hru a je to skvelý tím. Má veľkú kvalitu. Je veľmi kompletným tímom... ale aj my máme zajtra čo povedať, o to viac na Mestalle."

zdroj: as.com
foto: twitter/valenciacf

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.