Ďalší súper Blaugranas, Valencia, bude v zápase na Mestalle oslabený po dvoch červených kartách zo zápasu proti Getafe. Nedohrali Gabriel Paulista a Javi Guerra. Okrem toho je zranený José Gayà.

Javi Guerra a Gabriel Paulista videli červené karty v piatkovom výjazdovom zápase Valencie proti Getafe (1:0). Znamená to, že vynechajú sobotňajší zápas 16. decembra 17. kola La Ligy proti FC Barcelona za predpokladu, že sa Los Che voči suspendácii neodvolajú alebo odvolacia komisia prípadnú sťažnosť zamietne.

Gabriel Paulista dostal červenú kartu od Guillerma Cuadra Fernándeza v 50. minúte zápasu po dvoch žltých kartách: prvej za diskusiu a druhej za faul. Boli to zároveň štvrtá a piata žltá karta obrancu v tejto ligovej sezóne, čo automaticky znamená pozastavenie činnosti. Paulista je jedným z kapitánov Valencie a dôležitým hráčom defenzívnej formácie. V tejto sezóne odohral 13 zápasov, z toho 10 na plný úväzok. Pre tím Rubena Baraja je to preto veľká strata.

20-ročný Javi Guerra bol zasa vylúčený z ihriska po tom, čo videl priamu červenú kartu za svoje slová na adresu rozhodcu. Rozhodca Cuadra Fernández najprv zabránil inému hráčovi Valencie kontrolovať loptu, čo Guerra nelichotivo komentoval. Zo záznamov rozhodcu sa dozvedáme, že Guerra rozhodcovi povedal: "Si veľmi slabý, veľmi slabý".

Mladý stredopoliar je zároveň veľmi dôležitým futbalistom Valencie. V tejto sezóne zasiahol do všetkých 18 zápasov, z toho 12 v základe, pričom strelil 3 góly a zaznamenal 1 asistenciu. V zápase proti Barcelone si pre zranenie nezahrá aj ľavý obranca a kapitán Valencie José Gayà.

zdroj: španielske médiá
foto: twitter/valencia

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.