Robert Lewandowske je pod čoraz väčším tlakom. Poliak od začiatku sezóny nehrá dobre a v Xaviho tíme pôsobí ako cudzí hráč. Je Marc Guiu tým hráčom, ktorý dokáže Poliaka vytlačiť zo zostavy? Takúto otázku si dnes kladie madridský denník AS.

Marc Guiu bol chválený za svoju schopnosť strieľať góly. 17-ročný mladík debutoval proti Athletic, keď prišiel z lavičky, aby sa o chvíľu neskôr zapísal do streleckej listiny a zabezpečil Barcelone tri body v ťažkom zápase. Proti Antverpám sa veľmi dobre ocitol v pokutovom území po zahraní štandardnej situácie a hlavou strelil gól. V článku denníka AS sa uvádza, že Guiu bojuje o viac herných príležitostí a dokázal oživiť ofenzívnu formáciu preplnenú hráčmi v slabej forme. Hráč z akadémie má vraj "strieľanie gólov v krvi".

Ako píše AS, Marc Guiu má profil útočníka, ktorý je v La Masii zriedkavý. Je to klasická deviatka, ktorá si dokáže nájsť cestu do pokutového územia, je rýchly, fyzicky veľmi silný a vie hrať hlavou. V tejto sezóne strelil gól vo všetkých súťažiach, v ktorých nastúpil, a bolo ich šesť: La Liga, Liga majstrov, mládežnícka Liga majstrov, Primera RFEF (3. liga s Barçou B), División Honor (liga Juvenil, jeho veková kategória) a Majstrovstvá sveta do 17 rokov. AS upozorňuje, že ak mladý útočník dostane šancu a strelí gól aj v španielskom Superpohári a Kráľovskom pohári, zopakuje zápis Pedra z roku 2009, ktorý tiež strelil góly vo všetkých súťažiach.

Garancia doručenia do Vianoc! - KLIKNI SEM

Katalánsky denník Mundo Deportivo medzitým upozorňuje na zlú formu Roberta Lewandowskeho a poukazuje na jeho rozpačité štatistiky vo výjazdových zápasoch. Poliak nedal gól na štadióne súpera už viac ako tri mesiace. Naposledy sa mu to podarilo 3. septembra proti Osasune. Perspektívu prelomenia tejto série vidí v zápase proti Valencii, ktorá sa borí s problémami v defenzíve. V poslednom ligovom zápase na Mestalle to bol práve Lewandowski, kto Barcelone zabezpečil veľmi dôležité tri body po vhadzovaní Raphinhu v závere zápasu. Spomenie si dnes Robert na to, aké to je skórovať na ihrisku súpera?

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-12-16 19:45:48
Dúfam, že dostane šancu. Zatiaľ toho veľa neodohral, ale vyzerá to tak, že góly dávať vie.