Opět a znova Barcelonu zradila efektivita. Zaváhání Atlétika Madrid tak naplno nevyužila a spokojit se z utkání s Valencií musí jen s bodem.

Nejlepší: Druhý poločas

Zatímco během první půle se oba týmy o iniciativu nad zápasem přetahovaly, druhý poločas prakticky po celou dobu dominovala Barça. Ve formě byl konečně Raphinha, který asistoval na jediný gól Blaugranas a měl sám na kopačce další minimálně dvě tutové šance. Ty ale měli také Pedri, Ferran Torres, İlkay Gündoğan i samozřejmě Robert Lewandowski. Divákům se ofenzivní fotbal musel líbit a domácí kromě několika šancí v prvním poločase prakticky jen bránili. Je velká škoda, že Barcelona nedokázala vstřelit více gólů, protože dnes si tři body jednoznačně zasloužila. 

Nejhorší: Neefektivita a pouze bod

Je to už několik týdnů, co Barcelona podala konzistentní výkon. Samozřemě, nedokonalosti a chvíle rozptýlení potká v zápase každý tým. Jenže Xaviho svěřenci střídají skvělé chvíle s naprosto katastrofickými. Zlepšení přišlo hlavně poločasové pauze, jenže opět tomu chyběly góly. Robert Lewandowski nedokázal využít ani jednu z naservírovaných šancí a jeho statistiky pomalu ale jistě padají do ligového průměru. Velkou šanci tváří tvář skvělému brankáři Giorgi Mamardašvilimu neproměnil ani Ferran Torres nebo Raphinha, který měl v ideálním případě mít na konci utkání dvojnásobný počet asistencí s góly. Pokud bude tímto stylem naprosto mizerné efektivy Barcelona pokračovat i nadále, odskočí ji Girona i Real Madrid natolik, že bude v druhé polovině ročníku ztráta na čelo již nedostižitelná.

Garancia doručenia do Vianoc! - KLIKNI SEM

zdroj: fcbarca.com, ForcaBarca
foto: twitter.com/fcbarcelona

Diskusia

2 komentáre
2023-12-17 00:02:46
Podla mna nemame ziadnu sancu vyhrat LL alebo dokonca obsadit 2.miesto. Pri troche stastia skoncime treti, ale ani to nie je zarucene. Osobne sa ale aspon scasti tesim, ze dnes to bol celkovo solidny, aj ked dost neefektivny futbal z nasej strany. Ziadna pomala hadzana.
2023-12-17 14:29:30
Čo odskočia Girona a Real???? Oni už odskočili a mi s takou hrou akú predvádzame nemáme šancu ich dohoniť nie to preskočiť. Budeme radi ak sa dostaneme na niektoré miesto v tabuľke, ktoré zaručuje účasť v hociktorej európskej súťaži. O LM môžeme iba snívať!!!