Ruben Baraja bol veľmi spokojný s výkonom svojho tímu a získaným bodom. Hovoril aj o zlepšenej hre Valencie proti špičkovým tímom a spomenul zmenu systému hry s piatimi obrancami, ktorá podľa neho pomohla získať túto cennú remízu.

Aké prevládajú dojmy po zápase?

"Myslím si, že sme si tento bod zaslúžili, pretože hráči dobre zapracovali náš plán. Prvých 20-30 minút sme si počínali veľmi dobre. Nie je prekvapením, že s pribúdajúcim časom sme boli unavení a museli sme trpieť, ale reakcia hráčov po tom, ako sme dostali gól, bola fenomenálna. Tento bod treba oceniť, pretože sme hrali proti skvelému tímu, ktorý má hráčov na veľmi vysokej úrovni. V niektorých momentoch sme im dokázali znepríjemniť situáciu."

Zaslúžila si Barça vyhrať?

"Myslím si, že odohrali dobrý zápas a mali veľa situácií. Kľúčové bolo, že sme rýchlo vyrovnali a nenechali sme si streliť druhý gól. To nám dodalo ďalšie sily do hry. Je pravda, že Barça si vytvorila veľa príležitostí, ktoré nevyužila, ale v tomto zápase hral aj náš brankár (smiech)."

V troch domácich zápasoch, proti Realu Madrid [v minulej sezóne; pozn. red.], Atléticu a Barcelone, sa vám podarilo dvakrát vyhrať a raz remizovať.  Prečo sa vám proti veľkým tímom tak darí?

"Možno je motivácia iná. Takíto súperi nás nútia hrať na 150%. Každý si rád zahrá v takýchto zápasoch. Je pravda, že na Mestalle sme veľmi silní a musíme to preniesť aj do zápasov na výjazde."

Garancia doručenia do Vianoc! - KLIKNI SEM

Podarilo sa vám remizovať aj vďaka zmene systému na hru s piatimi obrancami?

"V predchádzajúcich zápasoch sme zle zvládli posledné minúty, a preto som sa rozhodol pre túto zmenu. Nechcel som, aby sme opäť premárnili našu prácu. O to viac proti tímu, akým je Barcelona. S týmto rozostavením sme pracovali už predtým. Ak by sme prehrali, povedali by ste, že sme prehrali kvôli nej. Taký je futbal. Musíte robiť rozhodnutia. V prvom polčase sme boli odvážnejší, ale potom prišla únava a chceli sme byť istejší, pretože Barcelona si vytvára príležitosti."

zdroj: yt.com
foto: twitter/valenciacf

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.