Barcelona dnes v noci odohrala priateľský zápas proti Club América. Ako vyzeral zápas medzi katalánskym a mexickým tímom na štadióne Cotton Bowl?

Začiatok stretnutia bol veľmi energický. Už v 6. minúte sa skvelá akcia zo stredu ihriska, ktorú predviedol Lamine Yamal, skončila jeho pekným gólom.

Club América veľmi rýchlo vyrovnal. V 11. minúte prekonal Astralagu Quiñones, ktorý po hre pätou strelil gól.

V 28. minúte sa Barça opäť ujala vedenia. Pri tejto akcii bol Hector Fort a jeho prihrávku zakončil Marc Guiu.

Celý prvý polčas sa hral v rýchlom tempe, o šance nebola núdza na oboch stranách a najvýraznejším hráčom Blaugranas bol Lamine Yamal. Do prestávky viedla Barça 2:1 a za zmienku stojí aj dobrý zákrok Astralagu v situácii jeden na jedného.

Barcelona začala druhý polčas dobre, Ferran Torres sa po dobrej akcii dostal k strele, ale gól strelil Club América. Chyby Hectora Forta a Paua Cubarsiho (snažil sa kontrolovať loptu a stratil ju) využil Quiñones a opäť sa zapísal do streleckej listiny. Ferran mohol odpovedať, ale v dobrej situácii nedal.

Hra sa často presúvala z jednej polovice na druhú a Club América dokázal pomerne dlho držať loptu. Chýbali však vyložené gólové príležitosti. Jednotlivé strelecké pokusy nedokázali vytvoriť väčšie nebezpečenstvo. Mexičania však mali v 82. minúte šancu a s chuťou ju využili. Center z voľného kopu skončil gólom skúseného útočníka Henryho Martína. Chybu opäť urobil Fort, ktorý nestrážil svojho hráča.

Barcelona sa snažila vyrovnať najmä dvoma strelami Ferrana Torresa, ale oba boli neúspešné. Obavy Xaviho mohla vyvolať situácia v závere, keď sa španielsky útočník zvíjal v bolestiach po tom, ako si pri strete so súperom nešikovne položil nohu, ale našťastie z toho nebolo zranenie. Barça však nedokázala zvrátiť priebeh súboja a v závere roka 2023 prehrala 2:3. Ďalšiu prehru si klub osladí príjmom z tohto stretnutia, ktorý sa očakáva vo výške 5 miliónov eur (odhaduje sa, že takmer polovica z tejto sumy by mohla pripadnúť hráčom).

FC Barcelona - Club América 2:3

1:0 Lamine Yamal 6'
1:1 Quiñones 12'
2:1 Marc Guiu 28'
2:2 Quiñones 50'
2:3 Martín 82'

FC Barcelona: Astralaga (62' Kochen) - H. Fort, Cubarsi (72' Mbacke), Christensen (46' Faye), Gerard Martín (72' Cancelo) - M. Casadó (72' Pau Prim), F. de Jong (46' Oriol Romeu), Unai (72' Fermin) - Lamine Yamal (62' A. Alarcón), Marc Guiu (76' Lewandowski), João Felix (46' F. Torres).

Club América: Luis Málagon (46' Oscar Jimenez) - Kevin Álvarez (46' Emilio Lara), Israel Reyes, Ramon Juarez, Salvador Reyes (61' Luis Fuentes) - Jonathan dos Santos (46' Santiago Naveda), Richard Sánchez (61' Álvaro Fidalgo) - Jonathan Rodríguez, Alejandro Zendejas (61' Brian Rodríguez), Leo Suárez (61' Diego Valdés) - Julian Quiñones (61' Henry Martin).

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-12-22 06:46:12
Uz budeme ako Harlem globetroters ale oni aspon predvadzali SHOW.
Marian Premium
2023-12-22 08:04:54
Keďže nepoznám káder Mexičanov, neviem v akej sile nastúpili. Xavi tam poslal našu omladinu a sólo Yamala bolo korunované gólom a presadil sa aj Guiu. Nemáme nad čím lamentovať, aj keď to skončilo prehrou.
Treba si oddýchnuť po návrate počas Vianoc a potom do práce. Čaká nás veľa výziev v roku 2024 a určite to nevzdáme. Vísca el Barça !