Budúcnosť Sergiho Roberta zostáva nejasná, keďže kapitánovi Barcelony po tejto sezóne vyprší zmluva s klubom. Medzitým sa zdá, že novinár Jordi Gil vo svojom článku pre katalánsky Sport naznačuje, že Anglicko, kde bol vždy vysoko cenený, by mohlo byť smerom pre 31-ročného hráča.

V článku, ktorý bol uverejnený včera, sa uvádza, že Roberto by rád zostal v Barcelone, ale ak by musel odísť, vždy by mal šancu v Anglicku. Gil tvrdí, že posledným klubom, ktorý sa zaujímal o odchovanca Blaugranas, bol Arsenal. Neuviedol však, kedy konkrétne to bolo. Podľa novinára by The Gunners ocenili možnosť mať v kádri hráča so skúsenosťami a všestrannosťou Španiela, ktorý by mohol hrať ako klasický box-to-box a pomôcť mladému tímu. Gil píše, že Arteta si veľmi váži kapitána Barcelony.

Novinár denníka Sport poukazuje na to, že Roberto mohol v lete 2020 skončiť v Manchestri City. Barça vtedy chcela predať Nélsona Semeda, ale odpoveď Pepa Guardiolu bola jasná: "Uprednostňujem Sergiho Roberta." Barcelonský odchovanec mal však zmluvu do roku 2022 a neisté časy spôsobené pandémiou mali podľa Gila vyvolať pochybnosti o tejto operácii. Naopak, o niekoľko rokov skôr sa Roberto mohol stať hráčom Stoke, keď sa v Barcelone nevedel presadiť. Sankcie, ktoré na katalánsky klub uvalila FIFA, viedli Barçu k tomu, aby si ponechala Roberta, ktorý čoskoro začal hrať ako pravý obranca po zranení Danieho Alvesa. Neskôr sa úloha odchovanca v tíme posilnila.

Gil tvrdí, že keď sa Robertovi v posledných dvoch prípadoch skončila zmluva, mal ponuky z "mnohých krajín" vrátane Talianska. Napriek tomu sa podľa neho zdá, že futbalista má bližšie k Anglicku, ak by musel odísť, najmä preto, že v Londýne strávil veľa času, napríklad počas posledných vianočných sviatkov. Gil uvádza, že konečným cieľom Robertovej kariéry by mala byť MLS, ale 31-ročný hráč sa stále cíti byť schopný hrať európsky futbal na najvyššej úrovni.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-12-30 07:49:48
Thank you and good luck.
2023-12-30 09:22:15
Vo veku 78 rokov zomrel bývalý československý futbalový reprezentant Peter Mutkovič. Mutkovič strávil väčšinu hráčskej kariéry v Slovane Bratislava, s ktorým získal tri majstrovské tituly a raz vyhral Československý pohár. Bol tiež súčasťou tímu, ktorý v roku 1969 triumfoval vo finále Pohára víťazov pohárov nad FC Barcelona 3:2.
Inak - veľký sympaťák a fajn človek.
R.I.P.