O dva dni sa FC Barcelona stretne v druhom semifinále španielskeho Superpohára v Rijáde v Saudskej Arábii s CA Osasuna. Blaugranas sú úradujúci majstri tohto turnaja potom, čo ho získali v minulej sezóne, keď vyradili Real Madrid, a budú túžiť po tom, aby si trofej udržali.

Do Final Four však pristupujú bez niektorých zo svojich najdôležitejších hráčov, ako sú Gavi a Marc-André ter Stegen, zatiaľ čo účasť Pedriho a Joãa Cancela zostáva neistá. Hoci existuje určitá nádej, že Pedri by mohol byť fit na finále, ak sa Barcelona kvalifikuje, jeho dostupnosť na štvrtkové semifinále proti Osasune je nepravdepodobná. Xavi tak čelí veľkej dileme, pokiaľ ide o výber hráčov do stredu poľa na tento zápas, informuje katalánsky denník Sport.

Pomôže Fermín López? Mladík je v tejto sezóne jednou z prelomových hviezd Barcelony, ktorá naplno využíva svoje šance v zraneniami sužovanom strede poľa. Odchovanec La Masie dokonca nastúpil na prvé El Clásico v sezóne už v októbri minulého roka, čo svedčí o dôvere, ktorú do neho Xavi vkladá. V posledných týždňoch však mladíkovi ubudlo minút, keď sa po zraneniach vrátili Pedri a Frenkie de Jong.

Odchovanec La Masie dokonca nastúpil v októbri minulého roka na prvé El Clasico sezóny, čo svedčí o dôvere, ktorú do neho Xavi vkladal. V posledných týždňoch však mladíkovi ubudlo minút, keď sa po zraneniach vrátili Pedri a Frenkie de Jong. Počas zápasu proti Las Palmas a nedávno proti Barbastro však Fermín ukázal, že je pripravený nastúpiť vždy, keď je to potrebné, a dokonca skóroval v pohárovom zápase. Preto má veľkú šancu nastúpiť vo štvrtok po boku Frenkieho a Ilkaya Gündoğana.

Sergi Roberto to má stále v sebe

Kapitán Barcelony Sergi Roberto medzitým naďalej dokazuje, že stále dokáže prispieť tímu. Tento 31-ročný futbalista sa v poslednom čase takmer vôbec neobjavuje v základnej zostave, najmä v strede poľa, ale keď dostane šancu, chopí sa jej všetkými desiatimi.

Roberto bol hrdinom Barçy v zápase s Almeríou a začiatkom mesiaca pripravil vyrovnávajúci gól Ferrana Torresa proti Las Palmas. Skutočnosť, že proti Barbastro odohral len niekoľko minút, by mohla byť ďalším náznakom toho, že by mohol nastúpiť. Tak či onak, Xavi má pred sebou dôležité rozhodnutie, koho postaví do stredu poľa vedľa Gündoğana a Frenkieho de Jonga. Oriol Romeu je tiež jednou z možností, zatiaľ čo existuje aj malá možnosť, že by sa tréner Barcelony rozhodol pre štyroch stredopoliarov.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-01-10 09:56:02
Momentálně patří FERMÍN jednoznačně do základu. Fermín a Frankie ......
2024-01-10 10:43:21
Asi se všichni schodneme že Romeu by hrát neměl 😄