FC Barcelona sa zajtra stretne v semifinále španielskeho Superpohára s Osasunou. Xavi a Ronald Araujo sa dnes objavili na predzápasovej tlačovej konferencii, aby odpovedali na otázky novinárov. Nižšie uvádzame vyjadrenia obrancu Blaugranas.

[Ferran Correas, Diario Sport] Keď ste tu boli pred rokom, bol to pre Barcelonu veľmi dôležitý moment. Myslíte si, že ste schopní urobiť to isté aj teraz a opäť vyhrať trofej, ktorá bude prelomom v sezóne?

"Áno, minuloročné víťazstvo v Superpohári bolo pre nás zlomovým bodom. Chceme, aby to tak bolo aj tento rok. Je to dôležitá trofej pre tím a klub."

[Roger Torelló, Mundo Deportivo] Čo chýba tímu, aby ukázal, že nová éra, ktorá sa tu začala, bude pokračovať?

"Chýba nám presvedčenie v dvoch oblastiach, v obrane aj v útoku. V obrane potrebujeme inkasovať menej gólov a s kvalitou hráčov, ktorých máme, musíme strieľať viac gólov. Musíme rozhodovať zápasy a predovšetkým hrať lepšie."

[Josep Capel, Radio Nacional] V posledných dňoch sa veľa hovorí o vašej budúcnosti. Existuje možnosť, že opustíte Barcelonu?

"Hovorí sa o tom veľa, ale ja sa sústredím na klub. Som tu veľmi šťastný. Sústredím sa na to, aby som zo seba vydal to najlepšie, keď si oblečiem tento dres."

[Otázka v arabčine] Minulý rok bola Barcelona najlepším defenzívnym tímom, ale tento rok inkasujete veľa gólov. Keď ste zodpovedný za obranu, je v defenzívnej hre rozdiel v porovnaní s minulou sezónou...

"Áno, pracujeme na zlepšení chýb, ktoré sme urobili. Potrebujeme inkasovať menej gólov. Práve to nám prinieslo tituly."

[Francesc Latorre, TV3] Myslíte si, že ste favoritmi, alebo sú šance vyrovnané?

"Osasuna je veľký súper. Vieme, akú majú kvalitu. Je to veľmi náročný tím a zajtra v semifinále sa pokúsime hrať náš futbal a vyhrať."

[Bernat Sole, Catalunya Radio] Aké pokyny vám dáva tréner, pokiaľ ide o vyvážanie lopty? Ako to pre vás funguje?

"Ako všetci vedia, od príchodu Xaviho som sa veľa naučil na technickej úrovni. Čoraz viac sa rozvíjam a cítim sa s loptou pohodlnejšie. Tréner mi hovorí, aby som bol sebavedomý, a vzhľadom na moju povahu sa niekedy snažím robiť viac, ako musím. Myslím si, že je to dobré pre tím. Som rád, že môžem pomôcť aj po tejto stránke."

Ako je na tom mužstvo fyzicky a psychicky pred týmto semifinále?

"Sme na tom veľmi dobre. Vyhrali sme, čo je dôležité. Tešíme sa na túto výzvu, pretože minulý rok bolo dobré začať ziskom trofeje, pretože to bol zlomový bod. Máme skvelý tím a chceme vyhrať Superpohár."

[Carlos Monfort, Jijantes] Pýtali sa vás na vašu budúcnosť. Hovorili ste už s Bayernom?

"Nie, vždy sa objavia nejaké špekulácie, ale ja sa sústredím na Barcelonu. Vždy to dávam najavo a vždy zo seba vydám sto percent."

Chimy Avila nebude hrať v semifinále....

"Je to skvelý hráč, dôležitý pre Osasunu, ale majú hráčov, ktorí ho môžu nahradiť. Majú dobrých strelcov."

[Otázka v arabčine] Pociťujete väčší tlak, keď ste kapitánom tímu?

"Viem, aká je to zodpovednosť nosiť kapitánsku pásku tohto klubu. Prijímam ju s hrdosťou. Snažím sa pomôcť tímu, klubu a spoluhráčom a v horších chvíľach sa snažím povzbudiť mužstvo."

[Marta Ramón, RAC1] Myslíte si, že návrat k hre na troch obrancov vzadu by mohol byť riešením problémov v obrane?

"Nie. myslím si, že máme skvelý tím a skvelú obranu. V tejto oblasti nám trochu chýba presvedčivosť, ale zostava nie je dôležitá. Máme skvelých hráčov s veľkou kvalitou. Musíme byť efektívnejší, v tomto prípade v defenzíve. Keď hovoríte o strate gólov, hovoríte o obrane a brankárovi, ale je to práca celého tímu."

zdroj: yt: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-01-10 16:48:38
Výmena- Araujo za Sané a nech nám doplatia cca 35 mega. :D :D
2024-01-10 18:23:40
Araujo by mal ostan.
Lebo potom budem hladat stopera my, mozno o rok o dva.