Tréner Osasuny Jagoba Arrasate sa zúčastnil na tlačovej konferencii pred zajtrajším semifinálovým zápasom španielskeho Superpohára proti FC Barcelona. Tréner ubezpečil, že verí vo víťazstvo svojich zverencov.

Superpohár

"Pre klub je to niečo historické a tak to aj berieme. Keď už sme tu, pôjdeme za víťazstvom. Sú to veľkí súperi, ale cítime, že zajtra zvíťazíme."

Zápas

"Je pravda, že našou slabinou je neskúsenosť. Pred niekoľkými mesiacmi sme však hrali vo finále Kráľovského pohára. Niekedy nadšenie prekoná neskúsenosť, prvým krokom je myslieť si, že môžete vyhrať. Pre nás je to obrovská výzva. Myslíme však len na zajtrajší zápas. V La Lige sme prehrali minimálne."

FC Barcelona

"Keď počúvam, čo hovoríte, môže sa zdať, že nie sú v najlepšej forme, ale keď to analyzujete, vôbec to tak nie je. Aj keď vyhrajú, sú kritizovaní, pretože vyhrávajú len o jeden gól. Zajtra očakávame tú najlepšiu Barcelonu, ktorá takto vyhráva zápasy a je aktuálnym majstrom."

Nádeje do zápasu

"Zajtra chcem vyhrať a na to, aby sme vyhrali, musíme byť blízko k dokonalosti a pokúsiť sa to Barcelone znepríjemniť. Pripravujeme sa na zajtrajší magický večer."

Záznam komunikácie medzi VAR a rozhodcom

"Všetko, čo robí futbal transparentnejším, je preň dobré."

O Xavim

"Súperenie nás všetkých mení. Je v komplikovanej situácii, sedieť na trénerskej lavičke si vyžaduje neustále sústredenie. Zaslúži si rešpekt, vyhral La Ligu a je aktuálnym víťazom Superpohára. Má veľmi jasnú predstavu o hre."

O Xaviho vyhlásení, že Barça je favoritom

"To, čo hovorí, je logické. Zajtra sú favoritmi, ale nie sú favoritmi celého turnaja. Našťastie, v športe nie vždy vyhráva favorit."

Plán zápasu

"Veľmi dobre vieme, čo Barcelona chystá. Majú veľmi jasnú predstavu o tom, že budú v zápase dominovať. Musíme mať loptu a nútiť ich behať. Musíme byť odvážni v našich útokoch. Musíme dokonale splniť plán."

Hra bez fanúšikov

"Bolo by veľmi pekné hrať pred našimi fanúšikmi, ale je to nemožné. Je to škoda; nemôcť hrať semifinále za účasti našich divákov."

Víťazstvo v predĺžení

"Hranie predĺženia sa pre nás stáva bežnou záležitosťou, ale chceme vyhrať za 90 minút."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-01-10 20:03:31
🤣🤣🤣 ja tiež prinajlepšom vydarené víťazstvo o jeden gól a potom stopka vo finále od realu