FC Barcelona má šancu na prvý titul v prebiehajúcom ročníku. Má šancu na celkový triumf? Áno. Môže tento titul opäť zmenil priebeh sezóny? Prečo nie.

Zverenci Xaviho Hernándeza sa pripravujú na večerné semifinále Španielskeho superpohára proti Osasune. Nebude to úplne jednoduchý zápas, ale na druhej strane sú Katalánci jasným favoritom, čo potvrdzuje aj posledných 7 vzájomných súbojov - 6 výhier Barcelony a 1 remíza. Dnes večer urobia Blaugranas všetko preto, aby postúpili. Podobne ako včera madridský Real, ktorý síce cez predĺženie, ale dokázal udolať Los Colchoneros. Ak sa vo finále odohrá El Clásico, prečo by ho Barcelona nemala vyhrať? Xavi na Ancelottiho vie zahrať a s trochou šťastia nie je nič nemožné. Najmä v derby zápasoch ako je práve El Clásico, kde sa môže stať skutočne všetko.

Na prvý pohľad sa zdá, že tento titul nie je dôležitý, no opak je pravdou. Už v minulej sezóne sme mohli vidieť, akú vzpruhu predstavoval triumf na tomto turnaji pre katalánsky celok. Xavi o finále proti Realu Madrid básni takmer na všetkých tlačovkách, ale v istom smere má pravdu - tento zápas znamenal zlom v sezóne, hráči si začali veriť, začali veriť, že dokážu poraziť kohokoľvek, že dokážu vyhrať trofej. Hlava je vo futbale veľmi dôležitá. Viera vo svoje schopnosti.

Veriť by však mali aj fanúšikovia. Pred zápasom sa pri pohľade do diskusií zdá, že Katalánci mohli radšej zostať v metropole Katalánska a do Saudskej Arábie nemuseli vôbec cestovať. Veď aj tak nemajú šancu získať trofej. Po včerajšom madridskom derby v prvom semifinále turnaja sa časť culés len utvrdila v tom, že Real oslávi zisk Španielskeho superpohára. Futbal však našťastie hrajú hráči na ihrisku, nie diskutéri na internete. No podobne ako by si mali hráči Blaugranas začať viac veriť v hre, podobne by mali culés začať viac veriť vo svoj tím a podporovať ho. FC Barcelona má na to, aby siahla na celkový triumf a konečne zlomila prebiehajúci ročník vo svoj prospech.

zdroj: forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-01-11 15:43:54
Tak zlom to bude určite ale aky?
2024-01-11 15:48:12
Bolo by fajn to vyhrať a zažiť niečo pozitívne, ale netreba to preháňať. Do formy sa treba skúsiť dostať tak či tak, bez ohľadu na superpohár. Je len január, nedá sa to brať tak, že teraz alebo nikdy.