Katalánci dokázali zdolať Osasunu a postúpiť do finále Španielskeho superpohára, kde na nich čaká madridský Real. Čo nám druhé semifinále v Saudskej Arábii ukázalo?

Najlepšie: Víťazstvo o 2 góly a postup do finále

Veľmi dlho sme si museli počkať na to, kým Barcelona vyhrala rozdielom minimálne dvoch gólov. Tentoraz sa jej vďaka gólom Roberta Lewandowskeho a Lamine Yamala podarilo postúpiť do finále, v ktorom budú Xaviho zverenci bojovať s Realom Madrid o španielsky Superpohár. Dá sa teda povedať, že hlavný cieľ sa podarilo dosiahnuť, a to je koniec koncov najdôležitejšie. Poteší aj gól mladého barcelonského krídelníka a predovšetkým čisté konto. Dúfajme, že je to malý krok správnym smerom, od ktorého sa tím v tejto sezóne už neodkloní.

Najhoršie: Stále rovnaké problémy a ďalšie zranenie

Akokoľvek potešujúce musí byť víťazstvo, o to viac čisté konto, hra tímu stále necháva veľa priestoru na zamyslenie. V prvom polčase mohla a mala Osasuna streliť aspoň jeden gól a aj po prestávke si vytvárala situácie. Prevaha Barcelony bola dosť kolísavá a jej nedostatočná efektivita jej nedovolila získať niekoľkogólový náskok, ktorý by jej umožnil pokojnejšie dohrať záver zápasu. Aby toho nebolo málo, Rafinha, na ktorom Xavi do veľkej miery založil ofenzívnu hru tímu, dohral zápas so zranením. Boj o španielsky superpohár proti silnému Realu Madrid sa v tejto situácii javí ako pekelne ťažká úloha.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-01-12 06:55:43
Dnes ma hlavne prekvapil roberto dalsim dobrym vykonom. Klobuk dolu pred nim
2024-01-12 07:57:44
Najlepšie: nikto nekiksoval, FDJ spoľahlivo, Pedriho hra, Lewa dal gól, Roberto dobrý výkon.
Najhoršie: vpredu málokedy vidno 3 pekné prihrávky za sebou, ktoré by k niečomu viedli, je to celé také kostrbaté. Ďalšie zranenie.