Barcelona porazila Osasunu 2:0 a postúpila do finále španielskeho Superpohára, v ktorom sa stretne s Realom Madrid. Nižšie uvádzame súhrn tohto stretnutia v podobe štatistík a najdôležitejších momentov.

- Pred zápasom sa k tímu v Saudskej Arábii pripojil prezident Joan Laporta, ktorý v poslednom čase z osobných dôvodov cestuje po svete.

- Osasuna je prvým tímom v histórii španielskeho Superpohára, ktorý nikdy nevyhral La Ligu ani Copa del Rey.

- Pre Osasunu to bol prvý zápas v španielskom superpohári. Na druhej strane, pre Barcelonu to bol 52.

- Barcelona nevyhrala zápas o viac ako jeden gól od septembrového stretnutia s Antverpami. Po 20 stretnutiach bola táto séria prerušená. Proti Osasune zvíťazila 2:0.

- Lamine Yamal je najmladším debutantom v histórii španielskeho Superpohára. Má 16 rokov a 182 dní. Predbehol tak Ansu Fatiho (debutoval vo veku 17 rokov a 70 dní). Zároveň sa stal najmladším strelcom v tomto turnaji.

- Robert Lewandowski strelil svoj prvý gól v sezóne po asistencii hráča zo stredu poľa. Asistenciu si pripísal İlkay Gündoğan.

- Predtým finálnu prihrávku na Poliaka dávali buď obrancovia, alebo útočníci. Robert Lewandowski odohral tri zápasy španielskeho Superpohára. V každom z nich strelil gól (proti Betisu a Realu Madrid v roku 2023 a proti Osasune v roku 2024).

- Barcelona neprehrala v 26 z 31 zápasov, v ktorých Robert Lewandowski trafil do siete.

- V novom formáte španielskeho Superpohára (piaty ročník) sa vo finále prvýkrát stretnú víťazi La Ligy a Copa del Rey z predchádzajúcej sezóny.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.