Barcelona postúpila do finále španielskeho Superpohára a v nedeľu sa stretne s Realom Madrid vďaka pohodlnému víťazstvu 2:0 nad CA Osasuna. Zatiaľ čo Ilkay Gündoğan a Robert Lewandowski urobili dojem, jedným z hráčov, ktorí sa nedokázali presadiť, bol Raphinha.

Brazílčan utrpel zranenie nohy a tesne pred polčasovým hvizdom musel byť vystriedaný. Spočiatku sa zdalo, že ide o natrhnutie svalu, čo vyvolalo obavy medzi priaznivcami Barcelony. Madridský denník AS však ponúkla aktuálne informácie o zdravotnom stave krídelníka a tvrdí, že útočník si žiadne svalové zranenie neprivodil.

To je pre Barcelonu dobrá správa, pretože natrhnutie svalu môže byť veľmi bolestivé a mohlo by ľahko spôsobiť, že Raphinha by bol dlhší čas mimo hry. Namiesto toho má Raphinha len drobné svalové problémy. Nebude prekvapením, ak sa útočník rýchlo zotaví a v blízkej budúcnosti bude pripravený hrať.

Bude Raphinha k dispozícii proti Realu Madrid?

Aj keď problémy v prípade Raphinhu nemusia byť vážne, načasovanie jeho zranenia je pre Barcelonu veľmi nešťastné. Klub sa už okrem iného borí so zraneniami Gaviho, Pedriho a Iñiga Martíneza. Strata Raphinhu je preto veľkou ranou, najmä niekoľko dní pred finále Superpohára.

Denník AS dodáva, že Barcelona sa chystá vykonať príslušné testy, aby zistila rozsah zranenia krídelníka. Katalánci však úplne nevylúčili účasť Raphinhu vo finále Superpohára. Klub tiež dúfa v návrat Joãa Cancela pred súbojom s Realom Madrid, pričom portugalský reprezentant sa chce veľmi rýchlo zotaviť.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-13 11:11:26
Brazílčana predať, kúpny omyl, frajer, nema stabilnú formu a navyše sklenený