Joan Maria Battle z katalánskeho denníka Sport píše, že Robert Lewandowski môže nabrať sebadôveru po góle, ktorý strelil Osasune. Poliak sa dobre dostal do pozície, využil prihrávku İlkaya Gündoğana, a v náročnom zápase dostal Barcelonu do vedenia.

Barcelona sa pokúsi získať svoj prvý titul v sezóne 2023/2024 v nedeľňajšom finále proti Realu Madrid, kde bude o veľké vzrušenie postarané. Semifinále proti Osasune sa skončilo na dobrej vlne, ale tím sa proti tvrdej obrane súpera trápil, až kým Lewandowski nevyriešil všetky problémy tímu. Poliak mal dve veľmi jasné situácie. Navyše Ferran mal ďalšiu, ale nedokázal ju využiť.

Tak či onak, Barcelona bola jasne lepšia, predovšetkým v druhom polčase. Neželaný zvrat, a to zranenie Raphinhu, bol pre tím určitou vzpruhou. Lamine Yamal priniesol na ihrisko iskru, ktorá tímu chýbala, dodal rýchlosť v ofenzíve a dribling, ktorým súperovi spôsobil bolehlav. S ním na ihrisku bolo všetko menej predvídateľné. Súboje jeden na jedného, prihrávky, dribling... Obrana Osasuny sa začala rozpadať. Potom prišiel gól Roberta Lewandowskeho, ktorý mohol byť zlomovým momentom, ktorý poľský útočník zúfalo hľadal.

Vo svete futbalu sa hovorí, že strelci majú sériu. To znamená, že keď sa zlomí tá zlá, môže sa začať tá dobrá. Začnime Robertovi veriť... Barça potrebuje Lewandowskeho rovnako ako Pedriho, ktorý sa na ihrisku objavil na polhodinu a bol v najlepšej forme. Rovnako potrebuje Lamineho Yamala, ktorý svojím gólom prerušil sériu zápasov, v ktorých Barcelona nedokázala vyhrať rozdielom dvoch gólov. K zápasu proti Realu Madrid možno pristúpiť v pozitívnej nálade.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-01-12 11:02:56
Jsem rád že se trefil a doufám že se chytí. Ale netřeba to přeceňovat, po tom vstřeleném gólu mi přišlo že se úplně vytratil.
2024-01-12 11:46:26
Co to je za blbost stále názvy článkov- bod zlomu a čakanie na zlom a ...možno uzol povolí a podobne...ako stále hovoriť, že jedným gólom bude všetko geniálne....to snáď neverí ani ten najjasnejsi optimista s ružovými okuliarmi. Budovanie manschaftu je cyklus. Proces pomaličky....skladačka kariet, mozaika...A je to aj dobre, že je to postupný proces...Aspoň môže byť nejaký manschaft viac rokov na výslní...a nie zas jednou prehrou a jedným inkasovaných gólom sa všetko rozsype...