Mateu Lahoz v relácii El Partidazo de COPE zhodnotil kontroverzné situácie zo včerajšieho zápasu Barcelony s Osasunou v Rijáde. Bývalý rozhodca La Ligy a UEFA sa vyjadril najmä k situácii možného faulu Christensena na Arnaiza, po ktorom Robert Lewandowski o niekoľko sekúnd neskôr strelil úvodný gól semifinále španielskeho Superpohára.

"Podľa môjho názoru to nie je dostatočný pohyb na to, aby sa pískal faul," stručne načrtol Lahoz svoj pohľad na incident, keď Christensen bojoval o loptu. Pri sledovaní opakovaných záberov - dokonca aj v spomalených - je skutočne ťažké vidieť nejaký nedovolený pohyb obrancu Barcelony, ktorý tam bojoval o loptu. Mateu Lahoz dodal: "V španielskej rozhodcovskej kultúre je zvykom venovať pozornosť takýmto typom faulov. Dnes počas zápasu bola intenzita faulov menšia." Zdá sa teda, že Barcelonu od použitia píšťalky rozhodcu Ruiza zachránila nedostatočná dynamika Christensena počas celého incidentu.

Neskôr v programe povedal o VAR: "Ak by ste našli moment, keď Christensen zasiahol Arnaiza, ak by ste urobili priblíženie, bol by to zjavný faul. Pri kontakte, keď by sa futbal nikdy nemal skresľovať spomalenými opakovanými zábermi - to však faul nie je," uzavrel bývalý rozhodca.

Na záver sa Mateu Lahoz pochvalne vyjadril o slovách oboch trénerov na tlačovej konferencii. Podľa jeho názoru Xavi aj Jagoba Arrasate dobre vysvetlili zápas: "Futbalisti musia chápať rozhodnutia rozhodcov na ihrisku. Dnes trvalo niekoľko sekúnd, kým sa niektoré rozhodnutia prijali. Pokazilo to rozhodovanie. (...) Spôsob, akým bola súťaž vedená, nám dáva možnosť hovoriť o situácii. Myslieť si však, že gól mohol byť anulovaný, znamená, že sme začali znetvorovať futbal."

zdroj: cadena cope
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-01-13 08:45:01
Mňa by skôr zaujímalo, čo je to za novinku, keď rozhodcovia začali ignorovať jasné fauly a pri niektorých, ktoré boli evidentne kartové, neprišlo ani napomenutie...🤔