Ocenenie pre najlepšieho hráča zápasu Barcelony s Osasunou získal Frenkie de Jong, ale niet pochýb, že kľúčovým hráčom Blaugranas bol včera aj İlkay Gündoğan. Nemec bol v tejto sezóne najlepším hráčom katalánskeho tímu v rôznych aspektoch hry a El Clásico ho zastihne v dobrej forme. Stredopoliar je dokonca krok od životného úspechu.

Gündoğan včera zaujal v mnohých ohľadoch, čo sa odzrkadlilo aj na číslach. Podľa španielskych médií si 33-ročný hráč vytvoril najviac príležitostí (6) a mal najviac úspešných driblingov (2) vo svojom tíme, spolu s Lewandowskim sa postaral o najviac striel (2), spolu s Christensenom získal najviac lôpt (7) a zaznamenal presných prihrávok (82) a v klasifikácii hráčov s najväčším počtom prihrávok do finálnej tretiny ihriska sa umiestnil na druhom mieste (22). Okrem včerajšieho súboja s Osasunou strelil aj gól z pokutového kopu v úvodnej konfrontácii ročníka proti Las Palmas.

Gündoğan tak pokračuje v dobrej forme, keď v tejto sezóne zaznamenal celkovo 3 góly a 7 asistencií. Nemecký stredopoliar je už len jednu prihrávku od svojho osobného rekordu zo sezóny 2018/2019 (8 asistencií). Na svojom konte má už toľko asistencií ako v celej predchádzajúcej sezóne, pričom v tejto fáze predchádzajúcej sezóne mal len dve. Zo štatistík vyplýva, že Gündoğan vedie Barcelonu nielen v počte asistencií, ale aj vo vytvorených príležitostiach (12), kľúčových prihrávkach (65), presných prihrávkach (1 602) a získaných loptách (137).

V nedeľu čaká Gündoğana ďalšia výzva. Barcelonský stredopoliar bude čeliť druhej formácii Realu, v ktorej pôsobia veteráni Luka Modrić a Toni Kroos, ale aj fyzicky silní Fede Valverde a Aurelien Tchouaméni a supervýkonný Jude Bellingham. U Blaugranas bude veľa záležať práve na tom, či sa Gündoğanovi podarí mužstvo stmeliť, a to aj po mentálnej stránke, o čo sa dôrazne pokúšal už po poslednom zápase s Realom. Pri toľkých zraneniach v kádri treba oceniť aj to, že 33-ročný hráč sa teší železnému zdraviu - v tejto sezóne nastúpil na všetkých 27 zápasov Barcelony.

zdroj: as.com sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-13 11:08:00
Gůndogan odehrál s Osassunou konečně zápas, jaký bych si od něho představoval jako standard. Hrál výborně, přihrával často dopředu, pokoušel se o finální přihrávky a měl velký vliv na hru celého týmu. Tyhle prvky mě v jeho hře už dlouho chyběly a celému týmu taky …