Dobre vieme o personálnych problémoch, ktorým Barcelona čelí pred finále španielskeho Superpohára. Raphinha je mimo hry a João Cancelo sa takmer určite nestihne zotaviť. Aká je zdravotná situácia v Reale Madrid?

Je známe, že Thibaut Courtois, Eder Militão, David Alaba a Lucas Vázquez v nedeľňajšom zápase hrať nebudú. Ako je zrejmé, absencie sa týkajú najmä zadných formácií a navyše Dani Carvajal bol jediným hráčom Los Blancos, ktorý včera netrénoval s tímom. Dôvodom bola svalová únava po nadstavenom čase súboja proti Atléticu. Celkovo však Carvajalova účasť v El Clásicu nie je ohrozená. Španiel by sa mal dnes vrátiť do tréningového procesu.

Po stretnutí s Atléticom sa rozprúdila debata o obsadení brankárskeho postu Realu. Kepa Arrizabalaga nepodával najspoľahlivejšie výkony a objavili sa názory, že by ho medzi žrďami mohol nahradiť Andrij Lunin. Podľa Onda Cero si však svoje miesto udrží práve Španiel.

Uvidíme, či Carlo Ancelotti pripraví na zápas s Barcelonou nejaké nové riešenie. Zdá sa však, že Talian sa bude držať svojej súčasnej schémy so štyrmi záložníkmi a Rodrigom a Viníciusom v útoku a prípadné zmeny urobí až po prestávke. Netají sa tým, že v tomto smere má veľký manévrovací priestor. V súboji proti Atléticu mal Ancelotti na lavičke Toniho Kroosa, Joselua, Brahima Díaza, Daniho Ceballosa, Eduarda Camavingu či Ardu Güllera. Poslední dvaja sa nedávno vrátili po zranení.

zdroj: marca.com onda cero
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-01-13 08:37:03
Manévrovací priestor Ancelotiho 4-5 hráčov svetovej kvality, manévrovací priestor Xaviho ... chalani z rezervy 😂, to sme to dopracovali, potom nech niekto nadáva na Xaviho...