Carlo Ancelotti na tlačovej konferencii pred zápasom s Barcelonou hovoril o Xaviho práci v katalánskom klube. Zároveň potvrdil, že mužstvo je v dobrej fyzickej kondícii.

Fyzický stav tímu a situácia okolo Carvajala

"Sme na tom dobre, sme pokojní. Mužstvo sa zotavilo, je motivované, prvý titul v sezóne je blízko. Urobíme to, čo musíme, aby sme sa pokúsili vyhrať. Carvajalovi sa darí dobre, mal o deň viac odpočinku, pretože veteránov stojí regenerácia viac. Je však pripravený hrať."

Xavi

"V Barcelone odvádza skvelú prácu. Je pravda, že nemá také skúsenosti ako ja, ale tak to je, keď niekto začína pracovať. Ani ja som v jeho veku nemal toľko skúseností ako on. Jeho kariéra je však veľmi dobrá, myslím si, že mu veľmi pomáha, že bol jedným z najlepších stredopoliarov na svete. Samozrejme, je to iná práca, ale myšlienka, ktorú má futbalista na ihrisku, mu veľmi pomáha."

Čo sa naučil z ligového Clásica?

"Zhodnotili sme situáciu, nemali sme dobrý štart na Montjuïc. V prvom polčase nebola stratégia dobrá, predovšetkým na defenzívnej úrovni, a to berieme do úvahy, rovnako ako možné zloženie súpera. Bude to veľmi vyrovnané stretnutie, tak to bolo vždy. Vždy je radosť pripravovať takýto typ zápasu, ktorý vidí celý svet. Bude to krásne divadlo. Ak budeme hrať lepšie ako Barca, väčšinou vyhráme, ale podpíšem sa pod to víťazstvo, aj keď si ho nijako zvlášť nezaslúžime."

Túžba po odvete po poslednom Superpohári

"Nie, na ihrisku pôjdeme naplno, pretože to je požiadavka týchto farieb a tohto klubu. Nehráme na odvetu. Barcelona je súper, ktorého veľmi rešpektujeme, je to silný protivník. Hlad po víťazstve je však vždy rovnaký. Vo všetkých stretnutiach."

zdroj: sport.es as.com
foto: sport.es

Diskusia

2 komentáre
mito669 Premium
2024-01-13 11:36:38
Veď jemu takáto dobre odvedena práca len vyhovuje
2024-01-13 13:12:18
Je to starý mazaný lišiak ....