Sergi Roberto sa pred zápasom s Realom Madrid zúčastnil tlačovej konferencie. Kapitán Barcelony priznal, aký pocit by pre neho bolo zdvihnúť trofej, a hovoril aj o svojej budúcnosti.

[Carlos Monfort, Jijantes] Xavi nedávno povedal, že odporúča klubu, aby s vami predĺžil zmluvu. Čo pre vás tieto slová od trénera znamenajú? Ste pripravený predĺžiť zmluvu?

"Xavi bol pre mňa vždy idolom. Vtedy som ho mal za spoluhráča a teraz mám šťastie, že ho mám za trénera. Vždy mi veľmi pomáhal, jeho podporu som cítil od samého začiatku, keď prišiel do Barcelony. Vždy tu budem pre klub, aby som robil to, čo potrebuje. Ak tréner chce, aby som zostal, klub chce, aby som zostal, a ja som spokojný so svojou dôležitosťou v tíme, som si istý, že nebude žiadny problém. Dúfam, že sa tu budeme môcť baviť o tomto zápase aj v budúcej sezóne."

[Barça Studios] Čo znamená mať kapitánsku pásku vo finále proti Realu?

"Byť kapitánom Barcelony je veľké vzrušenie, splnený sen. Obzvlášť v zápase, akým je zajtrajšie finále proti Realu, takže si predstavte, aké vzrušenie to vyvoláva. Vyhrať titul ako prvý kapitán by bolo niečo veľmi výnimočné."

[Catalunya Radio] Získali ste po návrate do druhej formácie opäť dobrý pocit?

"Áno, vždy som hovoril, že som stredný záložník. Od mladosti som hrával v strede poľa, ale v prvom tíme som bol z rôznych dôvodov častejšie na strane obrany. Práve tam som super spokojný. Trénerovi a tímu som však k dispozícii všade, kde ma potrebujú. V tejto sezóne hrám najmä v druhej formácii po príchode Joãa [Cancelo] a presunutí Julesa na pravú stranu obrany. Cítim sa v tomto smere výborne. Dúfam, že budem môcť aj naďalej pomáhať tímu."

[Marta Ramon, RAC1] Myslíte si, že je možné na futbalovej úrovni ukázať zajtra takú úroveň ako v minuloročnom finále?

"Dúfajme, že áno. Predchádzajúce finále bolo pre nás veľmi dobré, boli sme lepší ako Real, a to nehovorím len o výsledku, ale aj o hre. Bol to jeden z našich najlepších zápasov v minulej sezóne. Bolo pre nás veľmi dôležité získať ďalšiu trofej a čeliť zvyšku sezóny. Dúfam, že sa to zopakuje a dodá nám to silu, pokiaľ ide o boj o zvyšné trofeje."

"Proti tomuto súperovi musíte dominovať vo všetkých aspektoch hry. Real je fyzicky veľmi silný tím, ale my sa budeme snažiť byť lepší. Musíte byť pozorní v pokrývaní a v štandardných situáciách. Musíte byť stopercentne pripravení, aby vám neunikol žiadny detail."

"Dúfam, že sa sem v budúcej sezóne vrátim ako kapitán a zdvihnem ďalšiu trofej."

zdroj: yt
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-13 20:47:27
El capitano doživotnú zmluvu ❤️