Vitor Roque sa vrátil zo zápasu s Barbastrom so svalovými ťažkosťami a nedokončil niekoľko posledných tréningov. Mladý útočník nedostal v semifinále Superpohára proti Osasune ani jednu minútu. Dokonca sa ani nerozcvičil, práve kvôli ťažkostiam s kolennou šľachou.

Podľa katalánskeho denníka Sport boli práve tieto drobné problémy dôvodom, prečo Roque nehral vo štvrtkovom zápase. Útočník pociťoval mierne ťažkosti v zadnej časti nohy už pri návrate z Barbastro. To mu zabránilo zúčastniť sa na tréningu tesne pred utorkovým odletom do Saudskej Arábie. Testy vylúčili zranenie.

Brazílčan v sobotu absolvoval plnohodnotný tréning so svojimi spoluhráčmi, čo znamená, že jeho stav sa zlepšil a je pripravený, ak ho bude Xavi potrebovať na finále proti Realu Madrid. Vo štvrtkovom súboji proti Osasune Vitor napriek dlhotrvajúcemu výsledku 0:0 nenastúpil ani na rozcvičku. Trénerský štáb nechcel, aby hráč hneď po príchode do nového tímu musel riskovať svoje zdravie a hrať s nepohodlím.

Pred dnešným finále v klube panuje presvedčenie, že Roque je už v najlepšej fyzickej forme, takže by sa prípadne mohol dostať na ihrisko v druhom polčase, ak by to Xavi považoval za potrebné pre priebeh zápasu. Štvrtkový odpočinok bol pre brazílskeho útočníka neoceniteľný a teraz už myslí len na Clásico.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-14 09:56:03
Tak uvidíme zda ho využije. Zda dostane šanci jsi zahrát.