Očakáva sa, že tréner Barcelony Xavi Hernandez bude čeliť veľkej dileme vo výbere základnej jedenástky na finále španielskeho Superpohára proti Realu Madrid. Kataláncov nesmierne teší návrat Pedriho, čo Xavimu len sťaží situáciu pri výbere tímu.

Hoci sa očakáva, že návrat Pedriho výrazne zmení Xaviho plány, zdá sa, že tréner Barcelony urobí proti Realu Madrid ďalšiu atraktívnu zmenu. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo by Xavi mohol predstaviť pomerne prekvapivú zmenu v ofenzívnej formácii.

Predpokladalo sa, že Fermín López má zaručené miesto na pravom krídle, kde bude partnerom Roberta Lewandowskeho a Lamine Yamala. Podľa denníka by však Xavi mohol staviť na Sergiho Roberta pred Fermínom Lópezom, aj keď nie nevyhnutne na útočných pozíciách.

Vzhľadom na nedávne problémy Barcelony s formou a zraneniami by sa prítomnosť Roberta mohla ukázať ako rozhodujúca v zálohe. Ďalším dôvodom, prečo by mohol byť španielsky veterán dnes večer uprednostnený, je jeho všestrannosť. Roberto je skutočne schopný operovať na ľavej aj pravej strane, čo z neho robí vhodnú alternatívu pre Xaviho v druhej línii. Nehovoriac o tom, že Roberto sa od prelomu roka stal jedným z najlepších hráčov Barcelony a jeho dobrá forma by mohla Kataláncom pomôcť pri snahe získať prvú trofej v tejto sezóne.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-01-14 11:52:16
Dúfam že dnes to bude na 4 hráčov v zálohe
2024-01-14 13:01:24
Kiez by sa ku podarilo zopakovat jeho legendarny vykon z el clasica z 2017