Javi Miguel z madridského denníka AS dnes tradične odhalil zákulisie toho, čo sa dialo v šatni FC Barcelona počas prestávky El Clásica a po záverečnom hvizde finále. Novinár hovorí o úplne opačnej verzii Xaviho ako v zápase s Almeríou a informuje o dôležitom utorkovom stretnutí s tímom.

"Xavi Hernández hneď po zápase požiadal fanúšikov o odpustenie. A to nielen za prehru, ale predovšetkým za obraz jeho tímu, ktorý bol od začiatku do konca deklasovaný Realom Madrid, ktorý bol vo vrcholnej forme. Tréner Blaugranas vyzeral skľúčený, skormútený a prakticky porazený okolnosťami. Hoci jeho slová na tlačovej konferencii mali v sebe posolstvo nádeje ("Barcelona sa určite vráti; keď sme to dokázali raz, dokážeme to aj teraz"), v skutočnosti jeho prejav znel prázdno a nepresvedčivo, skôr ako z učebnice.

Problémom je, že ani v šatni nebola výrazná reakcia. Po veľmi nevýraznom prvom polčase a odchode z ihriska za stavu 1:3 hráči očakávali verziu Xaviho veľmi podobnú tej zo zápasu s Almeríou: udieral do všetkého, čo mu prišlo pod ruku, kričal, ukazoval prstom a doslova zo seba strhával oblečenie. Napriek slabému prvému polčasu však mal tím pred sebou Xaviho, ktorý nemal veľkú chuť rozprávať, iba vyslovil niekoľko hesiel, povzbudil svojich hráčov a požiadal ich o trochu väčšie nasadenie. Nebolo to však žiadne kričanie, žiadne karhanie, žiadne rozčuľovanie. "Zdalo sa, že sa mu vybili batérie," povedal jeden svedok.

A pravdou je, že v druhom polčase sa situácia ešte zhoršila a mužstvo sa stalo bábkou v rukách Realu Madrid. Nulová reakcia, nulové ambície, nulová túžba, nulová hrdosť, nulové odhodlanie, nulové čokoľvek. Hnev v kabíne bol monumentálny, Joan Laporta bol priamym svedkom poníženia a Xavi bol na lavičke úplne ohromený.

Xavi vyzval na "reset" tímu, aby sa začalo od nuly. Utorok bude pre trénerov projekt dôležitým dňom, keďže je naplánované stretnutie na najvyššej úrovni s tímom, na ktorom sa bude analyzovať táto prehra. Bude to čas na "ostrenie nožov". V opačnom prípade možno sezónu považovať za stratenú. Na najvyšších úrovniach klubu sú Xaviho kroky pozorne sledované. Zatiaľ je presvedčený, že dokáže zvrátiť situáciu a vytiahnuť tím z dna. Mnohí v klube sa však domnievajú, že mu dochádzajú argumenty. Konečný verdikt by mohol vyniesť štvrtkový pohárový zápas proti Unionistas a predovšetkým zápas La Ligy proti Betisu."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-01-15 18:49:58
Kto si počká , ten sa dočká . 🤣
2024-01-15 19:25:23
Tych resetov uz bolo... a ide to od 10 k 5 ... Xavi asi naozaj nema na to trenovat Barcelonu...asi si zobral privelke susto....