Katalánci skončili aj v Kráľovskom pohári, keď na San Mamés nestačili na Athletic Club, s ktorým prehrali 4:2 po predĺžení. Čo nám tento zápas priniesol?

Najlepšie: Lamine Yamal dáva nádej

Po skvelom zápase proti Betisu Lamine Yamal ukázal aj v stretnutí s Athletic, aký veľký potenciál má. Je pravda, že okrem gólu premrhal dve stopercentné príležitosti, ale ťažko 16-ročnému mladíkovi vyčítať, že vo štvrťfinále Kráľovského pohára nebol chladnokrvný. Každým zápasom dokazuje, že dokáže prakticky všetko, čo by sa od pravého krídla malo očakávať. Je len škoda, že svoju kariéru v Barcelone začína bolestivými prehrami, a to úplne zaslúženými.

Najhoršie: Bez nápadu a bez vôle bojovať v nadstavenom čase

Barcelona už dvanásty raz v tejto sezóne dostala minimálne dva góly po katastrofálnom defenzívnom výkone. Čo však bolo najviac znepokojujúce, bol prístup v závere zápasu a v predĺžení. Xaviho zverenci nemali žiadnu predstavu, ako hrať posledných 30 minút. Zaznamenali veľa strát a množili sa postupné protiútoky. Góly domácich boli formalitou a nedostatočná reakcia Barcelony veľa vypovedá o tomto tíme. Ťažko povedať, nakoľko za to môže Xavi a nakoľko hráči. Ak sa však dá ešte niečo zmeniť, aby sa mužstvo prebudilo, tak práve výmena trénera sa zdá byť jediným rozumným riešením.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2024-01-25 06:29:13
Xavi musí pryč ... bohužel to kouzlo lonske sezony je pryc ... neni mozne se stale vymlouvat na X duvodu proc to nejde ... tvl klidne i toho Mourinha ... zoufala situace zada zoufale ciny ???
2024-01-25 06:29:26
Ak Xavi má inú predstavu ako to čo predvádzajú hráči na ihrisku tak je to preto že na to nemajú a treba zmeniť taktiku, ale on si tvrdohlavo ide svoju predstavu. Proste tí hráči nemajú také zmýšľanie ako mal on iniesta a Messi, prípadne ronaldinho tí videli veci inak na tom Ihrisku. Xavi si musí uvedomiť že musí prispôsobiť taktiku schopnostiam hráčov nie naopak.