Katalánci včera nezvládli štvrťfinálový súboj na San Mamés a s Ahtletic Club prehrali 4:2 po predĺženie. Zverenci Xaviho Hernándeza odohrali veľmi zlé predĺženie a s Copa del Rey sa lúčia. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 6

O čisté konto prišiel po necelej minúte hry bez svojho priameho zavinenia, ale v priebehu polčasu sa zlepšil. V prvom polčase predviedol kritický zákrok, keď z bezprostrednej blízkosti vychytal strelu Athletic Clubu z vyloženej pozície. Pri oboch neskorších góloch si mohol počínať lepšie.

Koundé - 6,3

Francúzsky obranca nastúpil v zápase Copa del Rey na poste pravého obrancu a dopredu sa neodvážil toľko ako zvyčajne. Keďže Yamal bol na krídle, Koundého úloha bola obmedzená na obranu a odviedol slušnú prácu pri kontrole Nica WIlliamsa. Napriek tomu má určitý podiel viny na vyrovnávajúcom góle domácich.

Araujo - 7,2

Uruguajčan má nepochybne podiel viny na tom, že Barcelona nedokázala vyčistiť priestor pred Peñom na začiatku zápasu. Napriek tomu bol v obrane najlepším hráčom, často predviedol nejaký skvelý zákrok a neustále bojoval proti opakujúcim sa vlnám útokov domácich. Zápas ukončil s viac ako 25 obrannými zákrokmi na konte.

Christensen - 6,2

Dánsky obranca sa vrátil po zranení a odohral 70 minút, pričom sa mu nedarilo zle. Ďalej vyhral šesť súbojov a dokončil takmer 95% svojich prihrávok.

Balde - 6,8

Začal na poste ľavého obrancu a v úvode pôsobil slušným útočným dojmom. Bohužiaľ, v prvom polčase sa porúčal z ihriska po tom, čo si poranil hamstring.

Gündoğan - 6,3

Gündoğan patril k dobre zohratým jednotkám v strede poľa Barcelony a bol veľmi dôležitý pri držaní lopty pri tlaku zo strany Athletic Club.

De Jong - 6,4

Holandský záložník bol ako vždy spoľahlivý pri rozdeľovaní lopty a väčšinu zápasu tvrdo pracoval bez lopty. Veľmi zle si počínal pri druhom góle Athletic Club, ktorý strelil Oihan Sancet, a daroval tak domácim vyrovnávajúci gól.

Pedri - 6,1

Jednoduchý, efektívny, elegantný stroj na obiehanie lopty v katalánskom strede poľa. Bolo však cítiť, že mohol urobiť viac, pokiaľ ide o útočné výstupy a hľadanie finálnej prihrávky.

Yamal - 7,2

Pre Yamala to bol zvláštny večer, pretože opäť vyzeral byť najväčším rozdielovým hráčom Barcelony. Nemilosrdný v protiútokoch, génius s loptou pri nohách a zakončil to senzačným zakončením z diaľky, keď strelil druhý gól Barcelony v noci. V polovici druhého polčasu bol veľmi blízko k streleniu druhého gólu, ale nedokázal presne zakončiť. Päť minút pred koncom zápasu obral obranu Bilbaa o loptu a netrafil odkrytú bránu.

Lewandowski - 6,9

Podobne ako v posledných zápasoch sa Poliak málo zapájal do rozohrávky a takmer sa nezúčastňoval na pressingu tímu. V prvom polčase strelil vyrovnávajúci gól Barcelony po tom, čo so šťastím odrazil loptu Yuriho Berchicheho do siete Bilbaa.

Ferran Torres - 4,8

Torres vyzeral sebavedomo pri svojej kombinačnej hre. V prvom polčase si však nevytvoril takmer žiadne hmatateľné ohrozenie brány, pričom jeho jediná šanca prišla až v nadstavenom čase. V predĺžení bol neviditeľný.

Náhradníci

23' Fort - 7,1

Hviezda barcelonského béčka nastúpila v prvom polčase namiesto zraneného Baldeho. Napriek tomu, že je prirodzeným pravým obrancom, bol nútený hrať na ľavom kraji, ale neprejavil žiadne známky nervozity alebo nepohodlia. S pribúdajúcim časom sa len zlepšoval, keď držal na uzde aj skvelého Iñakiho Williamsa.

70' Cubarsi - 6,8

Nastúpil namiesto Christensena v strede obrany a zachoval si chladnú hlavu, podobne ako pri svojom poslednom vystúpení. Solídny zdroj v obrane, aj keď samozrejme má priestor na zlepšenie.

78' Felix - 4,6

Nenápadné striedanie portugalského krídelníka, ktorá sa príliš nepostaral o ohrozenie bránky hostí.

99' Sergi Roberto - 5,5

Po príchode na ihrisko nemal výraznejší vplyv.

106' Guiu - 5,9

Mal jednu pološancu, ale z voleja trafil priamo do brankára. Živý, ale nedostával potrebný servis.

zdroj: sport.es sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2024-01-25 08:30:03
Ferran hral za začiatku veľmi dobre. Potom už menej, ale pridal by som mu.
2024-01-25 08:51:38
V prvom polčase približne do 35 min. sme mali problém prejsť na polovicu súpera. Potom ťažko hodnotiť útočníkov ak pobiehajú bez lopty ako ovce po lúke. De Jong stiahnutý medzi obrancov, namiesto toho aby sa vysunul do zálohy a odtiaľ rozohrával loptu. Už nehráme hádzanú pred šestnástkou ale na vlastnej polovici. Neobstojí tvrdenie, že Xavi nemá hráčov. Pravda je taká, že spôsobom hry nemáme ako prekvapiť súpera. Keď sa aj dostaneme blízko k 16tke, namiesto prienikovej prihrávky príde prihrávka späť až k brankárovi. Xavi chce hrať tiki taka ale na to nemá hráčov. Podľa výsledkov by to mohol konečne pochopiť.