Athletic Club zvíťazil nad Barcelonou vo štvrťfinále na San Mames prehru 4:2. Katalánci však zas a znova inkasovali množstvo gólov, čo si uvedomuje aj Pedri.

Po tom, čo Barcelona inkasovala opäť v prvej minúte, sa jej podarilo vrátiť do zápasu gólmi Roberta Lewandowskeho a Lamine Yamala, ale baskický klub na začiatku druhého polčasu vyrovnal. Keďže Yamal nevyužil dve vyložené šance, zápas musel dospieť do predĺženia, v ktorom Iñaki Williams a Nico Williams rozhodli o víťazstve Athletic Club.

Tréner Xavi Hernandez a kapitán Ronald Araujo po zápase zdôraznili, že sú hrdí na bojovnosť, ktorú Barcelona ukázala napriek neuspokojivému výsledku. A Pedri, ktorý neodohral najlepší zápas, vyzval tím, aby urobil krok vpred a zlepšil sa najmä v obrane, keďže inkasoval príliš veľa gólov: "V tejto sezóne dostávame veľmi veľa gólov. Je jasné, že musíme urobiť krok vpred a dostávať sa viac do zápasov, stalo sa nám to už niekoľkokrát. Všetci musíme urobiť krok vpred, pretože to bude rozhodujúce," povedal Pedri.

Pedri vyjadril ľútosť nad tým, že nepostúpil ďalej v turnaji Copa del Rey: "Chceli sme tento titul, mali sme ho v hlave, ale nestalo sa tak. Vynaložili sme veľa úsilia, ale odchádzame s touto ťažkou prehrou. Všetci musíme nastúpiť s väčším nasadením, musíme urobiť krok vpred."

Španielsky internacionál však trval na tom, že je dôležité, aby sa tím preskupil a sústredil sa na dva tituly, o ktoré stále bojuje: "Nie sme na tom najlepšie, ale musíme vymeniť čip. Musíme myslieť na to, že nám zostávajú dva tituly a budeme o ne bojovať až do konca," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-01-25 12:30:19
vsichni vi, co maji udelat, ale nikdo nic nedela ... tvl, kdyby radeji mlceli
2024-01-25 13:07:19
Teraz sa ukazuje aká je strata v bráne menom ter Stegen.Strasne chýba.Peňa nemá žiaľ ani zďaleka také kvality ako nemec.