Katalánci dokázali zdolať Osasunu najtesnejším gólovým rozdielom a zaknihovať veľmi dôležité 3 ligové body. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Lamine Yamal a Vitor Roque ponúkajú nádej

Napriek obavám z nadmerného využívania Lamine Yamal naďalej zaujme svojou hrou. 16-ročný mladík bol dnes opäť najaktívnejšou postavou v útoku a s ľahkosťou sa dostával do streleckých situácií. Katalánca výrazne obmedzovali obrancovia Osasuny a nedribloval tak často, ako sme u neho zvyknutí, no spolu s İlkayom Gündoğanom bol zodpovedný za väčšinu vytvorených nebezpečenstiev pod súperovou bránkou. Na druhej strane Vitor Roque strelil svoj debutový gól za Barcelonu a zabezpečil Barçe veľmi potrebné tri body v kontexte boja o TOP4. Brazílčan opäť dokázal, že má inštinkt ostrostrelca a mohol by dostať viac šancí na úkor Lewandowskeho, ktorý je úplne z formy.

Najhoršie: Ferran Torres sa pridáva k dlhému zoznamu zranených

Gavi, Balde, Ter Stegen, Raphinha, João Félix, Marcos Alonso, Sergi Roberto, Iñigo Martínez... zoznam zranených je siahodlhý, pretože dnes večer sa naň pridal Ferran Torres. Strata je o to väčšia, že Španiel v poslednom čase chytil dobrú formu a mal nespochybniteľnú pozíciu v základnej jedenástke. Krídelník opustil ihrisko so slzami v očiach po tom, čo si sadol na trávnik, keďže signalizoval svalové zranenie. Čoskoro sa dozvieme, ako dlho nebude môcť Xavi počítať s populárnym Žralokom.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-31 22:23:32
Najlepšie - Lewa po tomto milióntom mega fiasku už jednoducho nemôže hrať v ďalšom zápase v základe. A keď hej, tak Xavi je fanda Revalu.