RFEF predstavila nominácie rozhodcov na zápasy 25. kola La Ligy. Zápas Celta - Barcelona bude pískať Juan Pulido Santana, zatiaľ čo rozhodcom zodpovedným za systém VAR bude Valentin Pizarro Gómez.

Podľa priemerného hodnotenia portálu ArchivoVAR je Pulido Santana najhorším rozhodcom v Primera División. V tejto sezóne nepískal žiadny ligový súboj s účasťou Barcelony. Pulido Santana pracoval iba na stretnutí Blaugranas s Barbastrom v Kráľovskom pohári a nariadil po jednom pokutovom kope pre oba tímy. V predchádzajúcich zápasoch rozhodoval konfrontácie Barçy s Getafe (0:0) a Celtou (1:2).

Obrancovia Barcelony si budú musieť dávať pozor v pokutovom území, pretože Pulido Santana je arbitrom, ktorý píska najviac penált v Primera División. Len v 5 z 12 zápasov, ktoré viedol, sa nekopali pokutové kopy a v štyroch zápasoch sa kopali až dva. Priemer Pulida Santanu v tomto hernom aspekte je teda 0,92 jedenástky na duel, zatiaľ čo druhý v poradí Victor García Verdura diktuje v priemere 0,5 pokutového kopu na konfrontáciu, takže rozdiel je obrovský.

Rozhodca súboja Barcelony so Celtou je zároveň tretí v La Lige v počte odpískaných faulov na zápas (29). Pulido Santana tiež rád vyťahuje karty - v tomto smere mu patrí druhé miesto v Primera División (5,92 karty na zápas). Barça si bude musieť počínať veľmi opatrne, pretože tento arbiter určite využije príležitosť použiť svoju píšťalku.

zdroj: archivo VAR
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-16 12:37:29
A vie sa v ktorom je fanklube ?